Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SEAT-NITRO
Nov uporabnik

SEAT LEON NITRO 1.9 TDI L.2007

Napisal/-a SEAT-NITRO So mar 16, 2013 12:26 pm

Pozdravljeni! Imam eno vprašanje glede tega avtomobila,in sicer kdo ga ima,če mi lahko posreduje vse dobre ter slabe lastnosti..ter pojavil se mi je problem glede luftmeserja če bi veljalo da ga zamenjam ali samo očistim?kolikšna je cena za tale avto? hvala

L.p

SEAT-NITRO
Nov uporabnik

LUFTMESER

Napisal/-a SEAT-NITRO So mar 16, 2013 6:42 pm

Pozdravljeni..imam seat leona nitro 1.9 tdi l.2007 ter imam probleme glede tega luftmeserja? zanima me kolko je ta zadeva vredna,nekaj sem gledal pa sem vidal okoli 100 €,zdaj pa newem kaj se splača,ali kupiti novega ali pa da mi ga operejo,ščistijo? nevem kolk časa to zdrži če bi mi ga samo ščistili? hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: SEAT LEON NITRO 1.9 TDI L.2007

Napisal/-a Fan So mar 16, 2013 11:19 pm

Pozdravljeni

Lahko se ščisti, vendar v koliko ni umazanija krivec nedelovanja, to ne bo pomagalo.
Ostale možnosti:
- zamenjava z originalnim
- v firmi rsr ( http://www.rsrmotorsport.com/ ), preprogramirajo motorno elektroniko in ga ne potrebujete več

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne mar 17, 2013 11:57 am

@Fan: Pa je tole preprogramiranje OK za motor? Ne vem zakaj bi v tovrani tlačili neke senzorje v avto, če je jih da softwearsko "brikat", oz simulirati delovanje?? - sevda brez škode za motor, oz. izgube moči.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne mar 17, 2013 1:45 pm

Pozdravljeni

Ja, potrebno je vedeti, da v tovarni niso na motor vgradili nič nepotrebnega in zaradi tega ker so imeli preveč materiala. Vsekakor ima vsak sestavni del svoj namen.
V koliko se programsko določeni del premostiči, se vsekakor pozna drugje. Ali na optimalnem delovanju motorja, izgubi moči ali pa se to izkaže dolgoročno pri popravilih. Ta orodja so bila razvita za pomoč servisom, da so izklopili sestavne dele za hitrejše in bolj točno iskanje napak. Vendar kakor je v praksi znano, se vsako dobro stvar lahko koristi tudi drugače, primer:
- odklop raznih senzorjev / cenejše popravilo za lastnika vozila
- spreminjaje prevoženih kilometrov / pridobivanje večje materialne koristi
Naštel sem samo najbolj pogosto izrabljanje, v resnici pa je tega ogromno.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov