a_sist je napisal/-a:Popolnoma enaka stvar se je meni zgodila pri mazdi. Kaj je pa bilo? Pri meni je zaribal ležaj od rolice in je nato jermen drsal po njem, dokler se ni scvrl in strgal (v roku 30 sekund ), čez en teden je začel rožljati pa še napenjalec.. tako da ti priporočam da zamenjaš jermen, rolico in šponar - vse v kompletu.
mikecmie je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Popolnoma enaka stvar se je meni zgodila pri mazdi. Kaj je pa bilo? Pri meni je zaribal ležaj od rolice in je nato jermen drsal po njem, dokler se ni scvrl in strgal (v roku 30 sekund ), čez en teden je začel rožljati pa še napenjalec.. tako da ti priporočam da zamenjaš jermen, rolico in šponar - vse v kompletu.
Vse to je bilo menjano en teden nazaj pri menjavi jermena...
Vprašanje je bolj, če je lahko pri menjavi kaj narobe, da zadeva škripne...
a_sist je napisal/-a:mikecmie je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Popolnoma enaka stvar se je meni zgodila pri mazdi. Kaj je pa bilo? Pri meni je zaribal ležaj od rolice in je nato jermen drsal po njem, dokler se ni scvrl in strgal (v roku 30 sekund ), čez en teden je začel rožljati pa še napenjalec.. tako da ti priporočam da zamenjaš jermen, rolico in šponar - vse v kompletu.
Vse to je bilo menjano en teden nazaj pri menjavi jermena...
Vprašanje je bolj, če je lahko pri menjavi kaj narobe, da zadeva škripne...
Pri glavnem servisu si menjal tudi jermen alternatorja in šponarje?
mikecmie je napisal/-a:Pred kratkim menjal komplet zobati jermen, mikro, vodno črpalko... čez en teden je prišlo do okvare alternatorja (ful zasmrdelo, posveti lučka, da se akomulator ne fila).
Je lahko to kako povezano in kaj lahko preverim, če je bila napaka pri menjavi jermena?
Avto je Renault Megane, dci.
abbe je napisal/-a:teli megani majo že avtomatski šponer.
jst bi prej reku da je zaribala jermenica na alernatorju pa je to povzročilo okvaro alternatorja. al pa je pač crknu zarad dotrajanosti oziroma obrabe.
joztom je napisal/-a:Če samo ne fila, je sam alternator, njegov ležaj, skratka za avtoelektričarja, če pa je tudi servo odpovedal in če ta ni na električno pumpo, je šla jermenica na glavni gredi. Po predpisih se ob menjavi zobatega jermena, menja tudi opisana jermenica, Jo pa najraje ne, ker je najmanj 120€. Lahko je napaka marsikje, tudi kakšna vgrajena nova rolca, šponar, ki nista kvalitetna, ampak kitajski ponaredek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov