Nasveti in napotki ter povpraševanja...

galta
Nov uporabnik

pregrevanje motorja

Napisal/-a galta So apr 06, 2013 4:54 pm

Oj,

Pred kakim mesecem sem mela avto na servisu (menjava sprednjih fedrov).
Na hitro so pogledali tudi ostalo in je blo vse ok. Od takrat se mi je zdelo, da je avto glasnejši in da pri vožnji malo cuka.

Zadnjič se je po 15 min vožnje začelo kaditi iz mašine. Dolila sem malo vode (je bila tema in nisem vidla, če je je dovolj), pustila avto kako uro, da se ohladi in se nato zelo počasi zapeljala domov (1,5 km). Kazalec za temperaturo se je povzpel do polovice, mašina je smrdela po zažganem.

Pri ohlajeni masini sem pogledala olje in vodo; olje je bilo na sredini, vode je blo malo preveč. Če avto prižgem, voda kroži, je pa čudno zelene barve. Ventilatorja se ne vrtita. Varovalko za ventilator ("FEN") sem zamenjala s tisto za "FOG" (sta zgledali isti) in se ventilator pri prižganem avtu (ne upam pa se peljat) še vedno ne vrti. Noben kabel, cevka iz ventilatorjev ali za vodo ne visi v prazno :D

Avto: Lanos 1,5, 1998, 180 000 km.

Je varno avto zapeljati do servisa (cca 2 km)? Kaj bi torej lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: pregrevanje motorja

Napisal/-a Fan So apr 06, 2013 5:08 pm

Pozdravljeni

Sama menjava sprednjih vzmeti, naj ne bi imela povezavo z motorjem.
Ja, lahko se s takim vozilom odpeljete do mehanika/delavnice/popoldanca ................ tistih 2km se motorju nima kaj zgoditi.
Predvidevam, da je kje vrglo malo olja ven - posledično je vonj po zažganem ........................ sam motor se ni pregreval, če je bil kazalec za temperaturo na polovici.....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Re: pregrevanje motorja

Napisal/-a matey18 So apr 06, 2013 5:44 pm

Pa zelena tekočina je normalna ker notri se ne vliva navadna voda ampak hladilna tekočina ki je ponavadi roza ali zelene barve. Ventilator se pa zažene šele takrat ko je temperatura nad polovico da se hitreje ohladi tekočino.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 11 gostov