Nasveti in napotki ter povpraševanja...

anchika
Nov uporabnik

že druga polosovina v kratkem času-reno

Napisal/-a anchika To apr 09, 2013 7:03 pm

Pozdravljeni, sem nova na forumu (ja nov-A, kdo bi si mislil da ženske tudi to berejo :D ) in imam težave z avtom. Ker sem se že v enem drugem forumu razpisala bom naredial kar kopy-paste, ker je kar dolg opis težave..

Bi pa prosila, če lahko kdo da kakšen konkreten, pameten predlog, kaj bi lahko bilo krivo?

Prosim pa za pomoč, prej kot bankrotiram oz. se mi zrola.
Renault scenic, 2001, 1.9 DCI. Na novo pri hiši;

14 dni nazaj: Se je zlomil zobnik, ki pride iz menjalnika in gre v desno polosovino. Menjali menjalnik, in zato da bi bil potem mir za ziher, še desno polosovino, sklopko (bila slaba), jermen alternatorja, olja menjalnika, motorja in filter olja, stikalo ne vem že česa.

V nedeljo smo ga na novo zagnali in se vozilo do sobote, pol pa frrrrrr... :evil: :evil: :evil:

v soboto: Avto vžge normalno, V prvo ne gre, melje. Štart iz druge, naslednje 4 km brez problemov, tudi v prvo gre brez problema. Motor dela kot urca. speljemo iz križišča, ropot spredaj, pritisneš bremza, sklopka, gas... nič efekta. Menjaš- brez problema- NIČ. In se ustaviš pri strani :evil: .

V brzino gre, spustiš sklopko, nekaj cvili, kot da se vrti, povleče pa ne. Mogoče ne odvaja. Ga dvignemo, levo gor, sosed-mehanik zavrti kolo in reče nov menjalnik nabavi...

Nas potegne do garaže, poberemo menjalnik dol- mogoče je sklopka, da ne odvaja. S sklopko vse ok, obstaja možnost da je padla iz vilic- seveda, vse je možno..

Dajemo menjalnik nazaj gor- baba kot baba vtaknem prste v vsako luknjo, in logično tudi v desno polosovino - (tisti del, ki se vtakne v zobnik ki pride iz menjalnika)--- NIČ (. Niti enega samega zobca naslednje 3 al 4 cm dolžine :?: :?: Samo črni prsti, prah.. Niti enega opilka! Na polosovini, ki je stara, piši-riši 1 teden, cca 500 km, normalne, neagresivne vožnje. Hvala bogu iz trgovine- garancija. Menjalnik jih še ima (zobe), nepoškodovane.

Trgovec jo je zamenjal, vendar pravi da naslednjič jo več ne bo, ker da je nekje drugje težava.

Mislim, da ni slaba montaža, ker če ne bi sedla na mesto, ne bi privili nosilca in tudi naprej ne bi šlo na namontirat.

Meni ni logike- kot da nekaj samo na tisti del forsira- samo volan gre ravno, in avto drugače lepo teče.. smrk, smrk

Nekdo pravi, da bi bil lahko diferencial??

No pa sem se olajšala. Zdaj pa prosim, če bi mi kdo lahko pomagal in povedal ZAKAJ je do tega prišlo? Rada bi odpravila vzrok, ne pa samo posledic. Vem da je lahko slaba polosovina. Kaj pa če ni- kaj bi lahko še tako forciralo, da poje vse zobce?? V tednu dni!

Prosim če se lahko kdo čim prej odzove, da naumimo rešitev.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Re: že druga polosovina v kratkem času-reno

Napisal/-a pocesnkII To apr 09, 2013 7:43 pm

zdravo
nevem zakaj menjate celo polosovino, če pa vam stalno pobira zobce na NOTRANJEM zglobu.
jaz sem mišlenja da dokler nebo zglob originalen jih lahko menjate na kile, ker tega kitajskega sranja je ćav preveč na trgu. prodajalec naj zamenja lepo zglob in naj bo vesel da nebo kake ovadbe fasal ker prodaja škart robo.

bi pa prosil če mi lahko sporočiš kaj se dogaja oz v katero smer se vrti eno kolo, če drugo vrtiš v smeri vožnje naprej. to bo izvedljivo ko boste imeli avto na dvigalu in bosta obe kolesi v zraku.

ni mi pa jasno kaksno povezavo bi imel diferencijal, če bi ta sel rakom žvižgat bi imeli opilke v olju menjlanika in brez pogona bi ostali. z lomjenje zgloba nima veze.

p.s. je premer zobko ustrezno velik, da nenalega samo na polovico višine zobkov.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 09, 2013 8:52 pm

Ko je polos montirana in če potem nima lufta v ripnah je polos že taprava,če pa je nekvalitetna in ripne požre pa jo prodajalcu naslednjič v oko porini če je ne bo hotel menjat in pokrit še ostalčih zraven nastalih stroškov.Čigava pa je polos (proizvajalec)??

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To apr 09, 2013 9:30 pm

čare je napisal/-a:Ko je polos montirana in če potem nima lufta v ripnah je polos že taprava,če pa je nekvalitetna in ripne požre pa jo prodajalcu naslednjič v oko porini če je ne bo hotel menjat in pokrit še ostalčih zraven nastalih stroškov.Čigava pa je polos (proizvajalec)??

Z jezika si mi vzel. Če je prava, mu jo naslednič vrzi v zobe. Kaj pa delajo cvetličarji in podobno kot prodajalci v trgovinah z avtodeli. Kaj drugega kot slaba roba ne verjamem da je, saj je znano, kaj se je dogajalo z desnimi polosmi.
Včasih je bolje vzeti rabljeno, ki je vsaj originalna...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 09, 2013 9:35 pm

Zdaj bo pa bejba zmedena.Kam potem v oko al zobe??

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 09, 2013 9:40 pm

med noge. če ma j***a da je prodal škart robo nj pa še tko prever če ma j***a.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 09, 2013 9:47 pm

Jest pravim, da v rit, pa nej se on vrti na polosovini :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 To apr 09, 2013 9:52 pm

Zdaj bi potrebovala že 4 polosovine! :lol:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To apr 09, 2013 11:28 pm

Pozdravljeni

Predvidevam, da se ni vgradilo originalnega rezervnega dela, temveč nek Kitajski škart. Ja, ni kaj, malo denarja malo muzike. Polos nesite nazaj, vzemite kupnino, dodajte razliko in nabavite originalni del, pa bo mir.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr apr 10, 2013 5:58 am

anchika je napisal/-a:baba kot baba vtaknem prste v vsako luknjo, in logično tudi v desno polosovino

:D

Drugače pa svetujem, da se obrnete na njih in malo povprašate in primerjate cene za njihovo ter original novo polosovino

http://www.fd-avtodeli.si/obnova_polosi.html

anchika
Nov uporabnik

Napisal/-a anchika Sr apr 10, 2013 8:52 am

čare je napisal/-a:Zdaj bo pa bejba zmedena.Kam potem v oko al zobe??

anchika
Nov uporabnik

Napisal/-a anchika Sr apr 10, 2013 10:59 am

zlica22 je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Ko je polos montirana in če potem nima lufta v ripnah je polos že taprava,če pa je nekvalitetna in ripne požre pa jo prodajalcu naslednjič v oko porini če je ne bo hotel menjat in pokrit še ostalčih zraven nastalih stroškov.Čigava pa je polos (proizvajalec)??

Z jezika si mi vzel. Če je prava, mu jo naslednič vrzi v zobe. Kaj pa delajo cvetličarji in podobno kot prodajalci v trgovinah z avtodeli. Kaj drugega kot slaba roba ne verjamem da je, saj je znano, kaj se je dogajalo z desnimi polosmi.

Fant ki mi je prodal je že ok. Kaj pa se je dogajalo z desnimi polosmi? Na forumih nisem zasledila nič takega..

Lp

anchika
Nov uporabnik

Napisal/-a anchika Sr apr 10, 2013 11:00 am

ESX je napisal/-a:
anchika je napisal/-a:baba kot baba vtaknem prste v vsako luknjo, in logično tudi v desno polosovino

Drugače pa svetujem, da se obrnete na njih in malo povprašate in primerjate cene za njihovo ter original novo polosovino

:lol: . bom, hvala. Upam pa da ne bo treba

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Sr apr 10, 2013 4:40 pm

anchika je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:

Fant ki mi je prodal je že ok. Kaj pa se je dogajalo z desnimi polosmi? Na forumih nisem zasledila nič takega..

Lp

Prav to, kar se je zgodilo vam. Malo ropota in avto je obstal. To ni osamljen primer...

anchika
Nov uporabnik

Napisal/-a anchika Sr apr 10, 2013 7:22 pm

nima lufta.. niti ta, niti prejšnja.

bi bil to lahko nastalo če bi ne vem kako, ampak, naj bo, teoretično, zaradi nečesa menjalnik tiščalo na eno stran. da bi forsiralo? ali ima menjalnik samo eno lego- točno tako in niti malo gor-dol, ko je enkrat privit na mesto

anchika
Nov uporabnik

Napisal/-a anchika Sr apr 10, 2013 7:25 pm

zlica22 je napisal/-a:
anchika je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:

Lp

Prav to, kar se je zgodilo vam. Malo ropota in avto je obstal. To ni osamljen primer...

samo očitno nobeden nič ne napiše :( da bi še kdo videl in si mogoče pomagal.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Sr apr 10, 2013 8:38 pm

Kaj vem... sam sem imel teh primerov že lepo število. Mogoče se to dogaja samo v naših koncih :lol: Resno, dobi se polos, ki ni kitajska in mora biti ok. To je vsa znanost.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če apr 11, 2013 8:17 am

zlica22 je napisal/-a:Kaj vem... sam sem imel teh primerov že lepo število. Mogoče se to dogaja samo v naših koncih :lol: Resno, dobi se polos, ki ni kitajska in mora biti ok. To je vsa znanost.

a ripne pobere ?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če apr 11, 2013 12:54 pm

ESX je napisal/-a:Drugače pa svetujem, da se obrnete na njih in malo povprašate in primerjate cene za njihovo ter original novo polosovino

S FD-jem so večinoma problemi, bolj slabo to oni obnovijo...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če apr 11, 2013 2:00 pm

če daš neki obnovit ne morš pričakovat, da bo pa pol kr isto kokr pa original novo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov