Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Clio 2 zadnja klučavnica

Napisal/-a D12J12 To apr 16, 2013 1:15 pm

Pozdravljeni!
Spet se obračam na Vas in upam, da mi boste znali pomagati :D . Problem je v ključavnici prtljažnega prostora, ki ne uboga vedno. Sprednja vrata (3-vratni) se vedno zaklenejo, zadnja pa ob večkratnem odklepanju in zaklepanju, včasih pa se zaklenejo z sekundnim zamikom. Zanima me ali je spet kaj narobe z masami ali čim podobnim... Vsakega odgovora bom zelo vesel :D . Aja avto je letnik 2002.
LP D12J12

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Re: Clio 2 zadnja klučavnica

Napisal/-a D12J12 To apr 16, 2013 3:12 pm

Ker mi ni ključavnica dala miru, sem šel sam iskati napako. Najprej sem izmeril napetost, ki pride na el. motor in je bila okoli 9V, kar je seveda dovolj. Med zaklepanjem in odklepanjem se je slišalo in čutilo da motor deluje a ga nekaj zavira, zato sem ga dol vzel in našel napako...
Slika
Iz področja A se je odtrgala guma (nevem zakaj je namenjena zato sem jo raje pustil na miru),ki je na področjih B ovirala motorček. Sedaj deluje kot mora :D .
LP D12J12

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Napisal/-a D12J12 To apr 16, 2013 4:43 pm

Bom uporabil kar to temo, ker se gre isto o ključavnici. Danes sem šele opazil, odkar sem kupil avto, da se spredaj na levih in na desnih vratih neda zavrteti ključavnice z ključem. Ali je možno da je ključavnica zaradi neuporabe toliko zarjavela ali pa da so na vratih druge ključavnice :? . Zanima me pa tudi ali bi jo lahko nekako usposobil (razdrl, podmazal, spucal), da ne dajem zaston dol tapete. Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To apr 16, 2013 7:25 pm

D12J12 je napisal/-a:Bom uporabil kar to temo, ker se gre isto o ključavnici. Danes sem šele opazil, odkar sem kupil avto, da se spredaj na levih in na desnih vratih neda zavrteti ključavnice z ključem. Ali je možno da je ključavnica zaradi neuporabe toliko zarjavela ali pa da so na vratih druge ključavnice :? . Zanima me pa tudi ali bi jo lahko nekako usposobil (razdrl, podmazal, spucal), da ne dajem zaston dol tapete. Hvala za odgovore.

Mja, zaradi neuporabe ključavnice s ključem(odpiranje z daljincem), ta "zapika".
Malo podmazi s kakim silikonskim sprejem al pa wd-jem, pa bo spustla. Ponavadi se zatakne na zunanji strani (označeno z rdečo na sliki).
Slika
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov