Nasveti in napotki ter povpraševanja...

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Pugi 206 1.4xs ne vžge

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 2:43 pm

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu in sem pregledal dosti em in uporabil iskanje,ampak nisem našel podobne teme.
Ker na pugi.tem slovenija očitno administratorji spijo,ker mi še niso aktivirali registracije in sem se odločil,da bom tu vprašal.
Torej včeraj zvečer se prpeljem domov z avtom in vse lepo brez problemov.Dans zjutrej pridem v avto in dam kontakt in se je slišalo od bencinske pumpe ˝škrtanje˝.Ponavadi,ko daš kontakt nardi za sekundo ˝bzzzz˝ pa si avto vžgal brez problema a ne.
Torej meni pa je neki škrtalo,kot če bi pumpa pesek vlekla takšen zvok je bil in avto vergla,vergla in noče vžgat.Na števcu se ne pojavi nobena lučka wtf???
Pol sem probal še 2x ponovno dat kontakt in vsakič je isto škrtalo in sem probu avto vžgat pa ni hotu,sam na prazno vergla :evil:
Ko sem probal ćetrtič spet vžgat avto in dam kontakt in tišina,bencinska pumpa od sebe neda nobenega glasa,avto pa še stalno samo vergla!Nato sem vzel probir lampo pri pumpi sprobal v konektorju,če sploh pride štrom do pumpe in lampa ni svetila,tak da ni elektrike do pumpe.
Pol sem pa jst cel avto razkopal,da najdem tele varovalke in sem najdu varovalke samo pod volanom in pri motorju,zraven akumulatorja,drugje pa nisem najdu varovalk ali relejev.Vse varovalke so cele saj sem imel vsako posebej zunaj.
Pri varovalkah pri akumulatorju pa je samo en mali črn rele,drugje pa ni nobenih relejev,al pa jih jaz nisem našel.

p.s.zdaj pa me zanima,če ker ve kje bi slučajno še ble kakšne varovalke ali releji.Ker pomoje je ena majha napaka,ker ni štroma do pumpe,torej sklepam varovalko ali rele.
Pomoči bi bil zelo vesel,saj jutri zjutrej rabim avto,da grem na šiht.Hvala vnaprej.

l.p.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Pugi 206 1.4xs ne vžge

Napisal/-a esem So maj 11, 2013 2:58 pm

Verjetno ti je šla pumpa (zvok!) in odnesla še varovalko.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 3:20 pm

To sem tudi jaz premišljeval da je pumpa hin,ampak d bi našel varovalko ali rele za benz pumpo.Nekje hudič mora bit.
Ker vse varovalke kaj sem najdu so vse cele.Pri tistih varovalkah,ki so pri akumulatorju je pa samo en črni rele majhen.
Malo mi je čudno,da bvi avto imel samo en rele? Vsega skupaj sem 3 ure prebrskaval z svetilko po avtu pa nikjer našel.Ali je kje skrito pa nevem :evil: Da bi vsaj našel varovalko skurjeno ali rele,da zamenjam in pol vidim,kako in kaj naprej,ker štroma do pumpe ni.
Avto ma pa 145k km prevoženih,da bi pumpa šla hm??

l.p.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So maj 11, 2013 3:30 pm

Hmm... Ni nujno, da je pobralo varovalko ali rele. Nevem v kakšnem položaju si imel ključ, ko si preizkušal napetost na konektorju, oz. po kolikšnem času, ko si obrnil ključ si preverjal napetost. Najbolje, da ti meriš, nekdo pa naj obrača ključ in glej... Črpalka se proži pred vžigom, vmes je "mrtva", ob delovanju motorja pa spet dela...
Varovalka za bencinsko črpalko je pri motorju (F2 na sliki)... Mislim pa, da ti je crknila črpalka-glede na zvok, ki ga opisuješ.
Če drugače ne, jo lahko preizkusiš tako, da jo priklopiš na polnilec akumulatorja. Ampak pazi na iskrenje!!
Priponke
var.JPG

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 4:00 pm

Ključ sem imel obrnjen na kontakt,torej pred vžigom.Sem probala ene parkrat pa ni štroma v konektorju.
Direkt na aku lahko tudi vežem pumpo ali ?Tolk,da vidim ali pumpa dela.
Varovalke pri motorju pa mam take.....
Slika

Tisto kar je označeno jaz nimam,torej imam samo en rele.
Mogoče več katera bi bla za pumpo?

l.p.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So maj 11, 2013 4:27 pm

Ja lahko jo vežeš na akumulator. Saj sem rekel, da daj s polnilcem, kar je približno isto, ampak laže je s polnilcem. Za kaj več podatkov pa bi lahko povedal še vsaj letnik vozila.... Od leta 1998 pa do 2009 se je marsikaj spremenilo.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 5:32 pm

aha ja bi z polnilcem sam ga nimam,bo treba enga nabavit tud.
Drgač je pa letnik 2001.
Malo prej sva z punco sprobala.Ona je ključ obračala,jaz sem pa vsak pin probal z probir lampo pa na nobenem ne zasveti.Tak da ni štroma v kablu.Kolk sem uspel videt so varovalke vse cele.Edino za rele nevem,ker je samo en tisti pri motorju,kot je na sliki vidno.
Razen,če ima kjer skrit še kak rele ali varovalko?
Sem ležal pod armaturko in iskal z svetilko,če bi slučajno kjer bil še kak rele ali varovalka,pa nič ni.Razen tistih pod volanom in pri akumulatorju.

p.s. kaj se lahko zgodi,če slučajno dobro ne poveme črpalko direktno z akumulatorjem.Zdej za plus pin vem,da je štrom ker je rdeč,drugi trije so pa zeleni in dva siva oops čeprav sumim,da je črpalka hin,ampak se moram prepričat,da nebi po nepotrebnem kupil novo.Najprej pa itak treba ugotovit,zakaj ni štroma v kablu.

l.p.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 7:49 pm

zlica22 ne morem ti odpisat zs ker mi piše da imam premalo objav za uporabo zs-jev :evil:
Drgač pa ja štrom merim pod sedeži na konektorju od črpalke.Črpalko sem odklopil in sem v konektorju meril če je štrom.
Bom ju3 sprobal kak je z pumpo,če deluje ali ne.
Pa še 1x razdrem avto,da pogledam varovalke in rele če še kakšnega najdem kjer.

l.p.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 11, 2013 8:00 pm

Pozdravljeni

V koliko nagaja kakšen senzor pozicije motorja, v tem primeru je črpalka izključena - torej bo težko najti tok. Kot vam je bilo že svetovano, demontirajte črpalko goriva in jo testirajte na drugem izvoru toka. Osebno vam ne bi priporočal, to početje s črpalko v tanku - lahko kaj zagori. Kar se tiče varovalk, je razpored napisan v knjigici od vozila, na nekaterih tipih pa na pokrovu varovalk, čeprav dvomim, da je to.
Ali je bilo vozilo priklopljeno na tester????

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So maj 11, 2013 8:03 pm

Poglej kontektor pod levo lučjo spredaj, ki je pritrjen na karoserijo, če ni kakšen kabel vtrgan, oksidiran.

LP

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver So maj 11, 2013 8:13 pm

Fan hvala za dober nasvet da vzamem pumpo ven,da res nebi kaj zagorelo oops hm...senzor pozicije motorja :evil: nazadnje bo treba asistenco poklicat,da bodo avto odpeljali do serviserja.V tem primeru priporoačaš uradnega?Ker nimam nobenga svojega dobrega mahankarja,ker z prejšnjim avtom nisem imel nobenih problemov servise pa sem si delal sam.Tak,da bi blo skor bolš na uradnega pa bojo že znali kako in kaj,ko jim opišem dogodek.
Drgač pa jutri pogledam tudi tale konektor,če ga najdem.

p.s. kako dobim ven črpalko,ker ni videt nobenih šravfov.Tist rebrast del okoli črpalke se slučajno odšraufa ali kak dobit črpalko ven?

l.p.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So maj 11, 2013 8:53 pm

Ja, ponavadi je na vrhu velika plastična "matica". Tisto se odvije. Ko je ravno padla ideja na senzorje, preveri še pri motorju tistega, ki izklopi dotok ob nesreči. Je pa gumb, rdeče barve. Pritisni ga in malo pocukaj...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 11, 2013 9:32 pm

Pozdravljeni

V koliko se bi vedelo iz katerega kraja tipkate, se bi lažje kaj priporočalo - mehanik/avto elektrikar

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver Ne maj 12, 2013 5:42 am

zlica22 je napisal/-a:Ja, ponavadi je na vrhu velika plastična "matica". Tisto se odvije. Ko je ravno padla ideja na senzorje, preveri še pri motorju tistega, ki izklopi dotok ob nesreči. Je pa gumb, rdeče barve. Pritisni ga in malo pocukaj...

tega rdečega sem že včeraj cukal in pritiskal pa nič od njega.Tale gumb mi je prvi prišel na misel,ko pumpa ni dajala znakov življenja.

p.s. grem zdaj sprobat pumpo direkt priklopit,če bo delala.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver Ne maj 12, 2013 8:32 am

Sem govoril z mehanikom v Murski in mi je tud povedal za nek senzor.Isto sem mu opisal dogodek in je tud reku za nek senzor,da če ta crkne pol ni štroma do črpalke.
Prej sem preletel servisno knjigo in celo najdu shemo varovalk,kaj je za kaj.
Črpalka im dve varovalki ena 10A, druga 30A.Obe sta kot novi,sem ju še zamenjal za vsak slučaj in še vedno nič.
Pumpe pa nisem direkt priklapljal,ker je nisem mogu ven vzet.
Za slabo urco pride asistenca po avto in ga odpelje do mehanika,kjer bo jutri zadevo uredil !
Hvala vsem za pomoč :pivo :pivo

l.p.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver Po maj 13, 2013 8:14 pm

Tak je na stvari,avto je pri mehaniku bil danes pa tudi je bil priklopljen na tester,kjer ni pokazal nobenih napak :twisted:
Nato je rekel,da bo prišel avtoelektričar,da z njim pregledata avto.Kaj več pa jutri zvem,kako in kaj in pol napišem kaj je blo.Mogoče bo komu pol prav prišlo.

l.p.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MercedesV in 19 gostov