Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ecvetek
Nov uporabnik

AUDI A3: mašina trokira

Napisal/-a ecvetek Po maj 13, 2013 3:01 pm

zdravo,

danes ko sem se odpravljal v službo mi je ob zagonu avtomobila le-ta začel močno cukati pri speljevanju. ko je avto pod štant gasom se je pri semaforju prav čutilo kako mašina trokira in skače, enako pri speljevanju spet cuka. na avtocesti sta se mi v armaturki celo prižgali dve lučki, za mašino in esp ali je abs. tista za mašino sicer ni svetila, je pa utripala ko sem dodajal gas, ko pa sem popustil pa je ugasnila. avto niti nima pospeška kot bi ga moral imeti!

preveril sem tudi zračni filter, sicer ni zgledal tako katastrofalen da bi lahko bil vzrok, ali pač? je pa mašina resnično pri mirovanju kar skakala na nosilcih, ko pa dodam gas pa se umiri, nima pa pravega zvoka, močno trokira.

se komu sanja kaj bi lahko bil vzrok, me bo avto pustil na cesti?
razmišljal sem o zračnem filtru, slabem bencinu, mogoče voda v bencinu...kaj pa vem, nisem ravno profesionalni mehanik :)

avto pa je Audi A3 1.6 2004 model (že tisti novejši model) bencinar.
Priponke
2013-05-13 08.52.11.jpg

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: AUDI A3: mašina trokira

Napisal/-a zlica22 Po maj 13, 2013 3:50 pm

Trokiranje bi lahko pomenilo okvaro vžigalne tuljave... Pri delujočem motorju izklapljaš vsak kabel oz samo tuljavo posebej in vidiš, če se delovanje kaj spremeni. Če se pri katerem ne, si blizu rešitve. To lahko narediš sam. Sicer pa, na pregled s testerjem, da ne bo nepotrebnega dela in €€€...

ecvetek
Nov uporabnik

Napisal/-a ecvetek Po maj 13, 2013 4:00 pm

hvala bom preveril. potem lahko to posledično tudi pomeni enostavna menjava svečke...
s okvaro kakršna je, me mora kaj skrbeti danes, ko se bom iz službe vračal domov??

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po maj 13, 2013 4:05 pm

hja... Ponavadi ni samo svečka... Pa recimo, da ni iskre-če bi se v tem primeru zelo dolgo vozil je najslabša stvar preluknjan bat. Ampak brez skrbi, če le nimaš predaleč do doma, kakšnih večjih težav nebi smelo biti. Ampak nič kaj sigurnega se ne da povedati, če se stvari ne vidi... Da slučajno ne bom učil krive vere :)

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver Po maj 13, 2013 8:21 pm

sicr nevem,če ima tvoj avto luftmesser(senzor pretoka zraka).
sam sem prej imel Alfo in je bil ful zamazan luftmeser in mi je delalo isto,kot tebi vendar je meni pri dodajanju gasa še pokalo iz izpuha :lol: sem kupil sprej za čiščenje vpljinjačev in sem zadevo očistil in je avto bol čist drug in od tistega časa več ni blo problema pol.

l.p.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MercedesV in 19 gostov