Pri prestavljanju in tudi nasploh zadnje čase opažam, da avto ne potegne tako kot bi moral. Recimo, ko pri 60km/h pospešujem oz. pritisnem na gas, avto ne reagira. Šele po nekaj sekundah začne pospeševati. Kdo prepozna problem??
morda je kaj narobe s svečkami... jaz sem imel to smolo s cliotom, da so mi obrati padali pa sem takoj vedel, da je treba svečke zamenjat...po zamenjavi je bilo vse BP
Bi si malo sposodil temo. Skratka clio storia 1.5dci 48kW letnik 2004
Avto ima na splošno slabše pospeške oz. zelo počasi pospešuje. Pri vožnji po ravnem in tja do 60-70km/h tega ne opazim, se pa to opazi na avtocesti in vožnji v hrib. Na avtocesti v 5 prestavi dosežem hitrost tja do okoli 115, s tem da traja da pridem do te hitrosti. V 4. prestavi gre tja do 120, ko prestavim v 5 začne izgubljati... V primeru da je rahel hrib tudi izgublja na hitrosti.
Kakšne ideje?
Do sedaj sem preko googla nabral možnosti: svečke, EGR ventil, sklopka (menjana pred cca8000km), pcv filter
Mogoče malo banalno, ampak probaj med vožnjo ustaviti in preveriti če so zavore vroče, oz. že celotno platišče. Sem imel primer na kangooju - štekale zavore.