Napisal/-a dr. jAcKaSS Po maj 20, 2013 12:46 am
Živjo!
Imam Opel Astro J 2011, staro dobri 2 leti in ravno ven iz garancije z 26.000 prevoženimi km.
Ena izmed stvari, ki me je ob nakupu nove Astre navdušila je bila neverjetno mirna vožnja pri višjih hitrostih. Prve pol leta sem imel takoj notri 160 po občutku misleč, da vozim 130.
V zadnjem času imam občutek, da vožnja niti približno ni tako mirna kot je bila na začetku. Pri 150 mi je kar nekoliko neprijetno, občutek imam da se trese cel avto in potem celo pot ugotavljam ali sem čuden ali je res kaj narobe.
Pred 1 mesecem sem zamenjal zimske gume z letnimi (+centriranje, stare 2 leti) in od takrat sem naredil morda 1000 km. Spodnji del volana ne trese vedno, zgodnji del pa se pretežno trese.
Pri zaviranju na avtocesti avto močno trese in volan postane povsem mehek.
Najprej bom peljal ponovno centrirat gume, glede tresenja pri zaviranju pa sem iz drugih podobnih tem razbral, da je verjetno potrebno zamenjat diske in ploščice.
Preden peljem na servis in rečem "avto trese" bi se rad čim bolje pozanimal kaj je lahko vzrok za težave in koliko to stane. Sicer me bodo nategnili po dolgem in po čez.
Ali gre lahko za kakšen večji problem?
Kako naj postopam? Centriranje? Optika? Kje lahko pregledajo če imajo gume kakšne bule?
V primeru da so krivi diski, koliko to stane in koliko je dela z zamenjavo?
Hvala!
Dr. jAcKaSS