Napisal/-a sandis Če maj 23, 2013 7:30 pm
Pred časom sem že spraševal na forumu zaradi čudnega kovinskega zvoka, ki se je začel slišati na avtu (passat 1.9 tdi, 1999, 110km, afn motor). Ugotovil sem, da ga povzroča turbina, avto tudi slabše potegne (saj če dobro pohodim gas, potegne, ampak nasploh ni več tako močen kot takrat, ko sem ga kupil - pa sam delam z avtom tako lepo, da lepše skoraj ne bi mogel).
Nameraval sem kupiti rabljeno turbino (karambolirana vozila), ampak jo je praktično nemogoče dobiti, cene obnovljenih ali novih turbin pa so kar visoke, glede na nizko vrednost avta. Pa tudi slišal sem za veliko slabih izkušenj z obnovljenimi turbinami, tako da sploh več ne vem, kaj naj naredim.
Prosim, če mi lahko kdo, ki se na to spozna, pove, če na ta motor mogoče paše tudi turbina s kakšnega drugega avta (in ali bi ustrezala z 90-konjskega passata). Ali pa če mogoče kdo ima ali pa slučajno pozna koga, ki jo ima in jo je pripravljen prodati (samo delati pa mora). Če kdo ve, kje bi lahko dobil delujočo (rabljeno, kvalitetno obnovljeno ali novo) turbino po neki normalni ceni (slišal sem, da jih nekateri naročajo kar iz Nemčije?), bom tudi hvaležen za nasvet.
Že vnaprej hvala za odgovore in lep večer.