Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Psa 1.6d

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 24, 2013 4:12 pm

Pozdravljeni,

Iščem nekoga, ki se spozna na PSA 1.6d motorje, če je možno na ta novo verzijo s 85kw. Potrebujem neke informacije. Lokacija štajerska ali LJ.

Hvala
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Psa 1.6d

Napisal/-a King1 Pe maj 24, 2013 5:20 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pozdravljeni,

Iščem nekoga, ki se spozna na PSA 1.6d motorje, če je možno na ta novo verzijo s 85kw. Potrebujem neke informacije. Lokacija štajerska ali LJ.

Hvala

Dec kam avtovleko naročim in kdaj? :mrgreen: :mrgreen:

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 24, 2013 5:31 pm

Ma ni to, rabim neki vprašat.... avto dela...še =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe maj 24, 2013 5:42 pm

dej kupi nazaj TSI...tam ti lahko vsaj pomagam =P
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 24, 2013 7:27 pm

.com je napisal/-a:dej kupi nazaj TSI...tam ti lahko vsaj pomagam =P

Ja če je pa kaj prednost VW (in še nekaterih znamk) je to, da maš mehanika v vsaki ulici, dele pa na vseh malo boljše založenih trafikah =P res je pa da to rabiš zarad kvarjenja:P

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe maj 24, 2013 9:48 pm

konstrukcijsko menda ni nekih razlik med 80/85kw...kaj te pa muci?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe maj 24, 2013 10:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ma ni to, rabim neki vprašat.... avto dela...še =P

Pozdravljeni

Pa še sedaj ne vemo kaj vas muči??
In ja, dokler ne napišete težave, predvidevam, da odgovora/svetovanja ne bo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 12:15 pm

Muči me montaža PB, nihče se je noče lotit....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So maj 25, 2013 12:27 pm

maniaxxx je napisal/-a:Muči me montaža PB, nihče se je noče lotit....

Kaj pa standard čipanje? ;)
Te skrbi garancija?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 12:51 pm

peroRS je napisal/-a:

Kaj pa standard čipanje? ;)
Te skrbi garancija?

Točno, če ne bi bla garancija problem jo grem takoj čipat...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 25, 2013 12:55 pm

Pozdravljeni

Ja verjamem, sama vgradnja box-a ne koristi motorju, pa še vprašanje je, kje je vgrajen omenjen motor ........................... v koliko govorimo o kakšenm Japoncu................. je potrebno podreti polovico vozila, dovajati zunanji tok ( akumulator je potrebno demontirati ), skratka igranja za celi dan. Finančno se to mehaniku/mojstru/popoldancu ne izplača. Je lažje in hitreje narediti tisti dan par servisov za veliko manj razmišljanja in prerekanja s stranko da si zlatar.

lep pozdrav

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 1:00 pm

Fan je napisal/-a:

Pozdravljeni

Ja verjamem, sama vgradnja box-a ne koristi motorju, pa še vprašanje je, kje je vgrajen omenjen motor ........................... v koliko govorimo o kakšenm Japoncu................. je potrebno podreti polovico vozila, dovajati zunanji tok ( akumulator je potrebno demontirati ), skratka igranja za celi dan. Finančno se to mehaniku/mojstru/popoldancu ne izplača. Je lažje in hitreje narediti tisti dan par servisov za veliko manj razmišljanja in prerekanja s stranko da si zlatar.

lep pozdrav

To, da ne koristi ravno se zavedam, ampak problem je v drugem delu, avto je japonc in ga je treba kot si rekel pol podret da namontiraš to sranje. Da je treba to plačati se seveda zavedam, ampak niti lotiti se nihče noče....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 25, 2013 3:21 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:

Je lažje in hitreje narediti tisti dan par servisov za veliko manj razmišljanja in prerekanja s stranko da si zlatar.

ampak niti lotiti se nihče noče....

Sem kar pravilno razmišljal.
Kakšen popoldanec brez dela mogoče .................. se je pa potrebno vprašati. zakaj je brez dela?

PS
Normalno da ne, saj če se bo lotil, bo tudi naredil do kraja. Sedaj pa hitri izračun: dan dela cca 10 ur X urna postavka = velika vsota montaže. Če pa še kaj hoče nagajati, potrebno nastavljati, pa se hitro lahko zgodi porabljenih dva dni.
Zakaj pa po priloženih navodilih ne vgradite sami??????????? Orodje za dodatno dovajanje toka se lahko kupi, kakor tudi kakšen manjkajoči izvijač ali ključ.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So maj 25, 2013 3:45 pm

Fan je napisal/-a:

Finančno se to mehaniku/mojstru/popoldancu ne izplača. Je lažje in hitreje narediti tisti dan par servisov za veliko manj razmišljanja in prerekanja s stranko da si zlatar.

lep pozdrav

Takšno razmišljanje popoldanskih mehanikov me pa razjezi. Sami so si postavili urno postavko (od 20 - 35 €), dejansko pa za ta denar nočejo delati celo uro. To so navajeni vzeti v pol ure pri menjavi olja, ko ni treba polovico časa niti s prstom migniti, saj čakajo, da olje ven steče.

Vsak mehanik, ki reče, da se mu nekaj ne splača delati, me ne vidi več. In če bi vse stranke razmišljale, kot razmišljam jaz, bi se tudi mehaniki malo zamislili, kaj delajo narobe, da izgubljajo stranko. Tako pa še naprej z veseljem peljejo vsako stranko "scat".
Kako za vraga se mu ne splača delati 10 ur po urni postavki npr. 20€? V enem dnevu bo zaslužil 200€, pa v 90% ne bo niti izdal računa. O takšni urni postavki lahko jaz le sanjam, pa sem samozaposlen in z univerzitetno izobrazbo in za vsako opravljeno storitev izdam račun.

Njemu se dejansko VSE splača, saj je SAM postavil svojo ceno. On lahko svetuje le stranki, da se njej ne splača, ker je npr. avto premalo vreden.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 25, 2013 4:16 pm

Pozdravljeni

Ja, ne izplača se mu ................ enostavno. Nihče ni omenil, da se mu ne izplača finančno!! To je bila vaša ugotovitev. Pa uporabimo urno postavko, ki ste jo omenili: "(od 20 - 35 €) - 10 ur po urni postavki npr. 20€? V enem dnevu bo zaslužil 200€, "
ja lep izračun, stranka bo plačala in okoli govorila da je ta in ta mehanik zlatar. Torej ima mehanik manjšo škodo, če naredi zastonj, kot pa da ima slabo reklamo, ki mu dolgoročno uničuje posel.
In ja, ni vse v denarju ( je sicer nujno zlo ), da ne boste kdaj mislili, da je človek ki je po poklicu mehanik, kaj manj vreden kot nekdo z "univerzitetno izobrazbo " :) Dober mehanik/diagnostik se mora učiti v svojem poklicu celo življenje ( vsaj toliko časa koliko namerava profesionalno delati ) da je na tekočem o novitetah ki so vgrajene v vozila - seveda, če hoče biti v samem vrhu.
Sicer pa menjavo olja ni potrebno opraviti pri mehaniku, lahko si to opravite sami in je strošek samo vgrajeni material.

Lep pozdrav

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 4:33 pm

Fan je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:

Je lažje in hitreje narediti tisti dan par servisov za veliko manj razmišljanja in prerekanja s stranko da si zlatar.

ampak niti lotiti se nihče noče....

Sem kar pravilno razmišljal.
Kakšen popoldanec brez dela mogoče .................. se je pa potrebno vprašati. zakaj je brez dela?

PS
Normalno da ne, saj če se bo lotil, bo tudi naredil do kraja. Sedaj pa hitri izračun: dan dela cca 10 ur X urna postavka = velika vsota montaže. Če pa še kaj hoče nagajati, potrebno nastavljati, pa se hitro lahko zgodi porabljenih dva dni.
Zakaj pa po priloženih navodilih ne vgradite sami??????????? Orodje za dodatno dovajanje toka se lahko kupi, kakor tudi kakšen manjkajoči izvijač ali ključ.

Zakaj ne ugradim sam? Zato ker ne znam, se na zadeve ne spoznam . Pač nisem mehanik, zato sem pripravljen človeku za njegovo delo plačati, tako kot meni plačujejo, da delam svoje delo. Ne pričakujem zastojn dela, samo pošteno delo z apošteno ceno in korektno opravljeno delo, ne pa da reče, da ni ziher če bo avto pol vžgal, pa da ni čist ziher kako se zadeve lotit, klinc pa tak mehanik pol.

Če se pa rabi dva dni, da ugradi en navaden PB potem pa kvragu z vsem skup. Po mojem ( laičnem ) mnenju več kot dve uri dela s tem ni in ne more bit.

Ni sicer vezano na temo ampak vseeno, prejšnji avto sem prodal med drugim ravno zaradi teh "sposobnih" mehanikov, ki znajo samo ugibat kaj je narobe in menjat vse po vrsti, itak stranka plača a ne :roll: . Da bi pa mehanik povedal, to pa to je narobe, stane toliko pa ne....znajo samo na računalnik priklopit in to je to. Ko je pa kaka zadeva narobe, ki jo računalnik ne pokaže je pa tema, ali pa menjuje vs epo vrsti, noben pa ne garantira da bo to odpravilo napako. Dati 800e ( v mojem primeru ) za menjavo dela, ki mogoče sploh ni okvarjen je pa malo veliko a ne? Če bi jaz delal svoje delo tako kot ga nekateri mehaniki ( vsaka čast izjemam, ampak jih žal poznam bore malo), ne bi dolgo delal. Zaradi takih primerov sem prejšnji avto vozil servisirati 70km od doma, sedanjega pa sploh ne vem kje ga bom servisiral ker so vsi skup ena banda nesposobna.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So maj 25, 2013 4:43 pm

Sicer pojma nimam glede čipiranja, ampak kakor sem slišal, se da pred servisom naložit gor originalno mapo (mojstri to ponujajo gratis) in tako ni ne duha ne sluha s strani pooblaščenca o kakšnem manipuliranju. A so to potem samo gostilniške priče?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 5:00 pm

thunderbolt je napisal/-a:Sicer pojma nimam glede čipiranja, ampak kakor sem slišal, se da pred servisom naložit gor originalno mapo (mojstri to ponujajo gratis) in tako ni ne duha ne sluha s strani pooblaščenca o kakšnem manipuliranju. A so to potem samo gostilniške priče?

Po mojih informacijah lahko na servisu vidijo vsakršen poseg v motorni računalnik. Če niso to tud ene zgodbice...kdo bi vedel =P

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So maj 25, 2013 5:01 pm

@Fan
Ne me razumeti narobe, vas zelo spoštujem, čeprav vas ne poznam. Imate vedno zelo dobre in tehtne odgovore na tem forumu in to izredno cenim.

Jaz povedi "ne izplača se mu" ne morem razumeti drugače, kot s finančnega vidika.

Jaz, kot tudi nihče v tej temi, se ni obregnil ob urno postavko 20€. Če je delo korektno opravljeno in traja 10 ur, potem si mehanik zasluži 200€. Ne vidim razloga, zakaj bi drugi govorili o mehaniku, da je zlatar, če za 10 ur dela vzame 200€. Mene pa razjezi to "na komot" razmišljanje, da je menjava olja npr 15€, vzame pa 20 min, in raje cel dan delam to, kot da dejansko nekaj naredim za 20€ na uro. In žal sem srečal vse preveč mehanikov, ki tako razmišljajo, in tudi vaš prejšnji odgovor je napeljeval na to.

Pač mehanik naj pove ceno, po kateri bo to naredil. Le stranka lahko odloči, če se njej to splača ali ne. Ker pa je v SLO vse preveč šalabajzerjev, ki nikoli ne vedo, koliko bo kaj trajalo, pa imamo takšno situacijo, kot jo imamo. Takoj, ko ključe predaš mehaniku, mu praktično predaš denarnico, saj boš šele ob koncu popravila izvedel, koliko boš plačal. Lahko ti najprej reče 70€, a se mu nekaj menda zavleče in ti na koncu reče, da je popravilo 170€ (se mi je že zgodilo), ker je potreboval 7 ur namesto 3. Če bi jaz (prevajalec) delal po takšnem principu, še do danes ne bi dobil naročila za eno samo stran. A se sploh kateri izmed mehanikov zaveda, kaj je poslovno tveganje? Včasih enostavno požreš manjši dobiček (težko rečem izgubo, saj izgubijo le svoj čas) zaradi odnosa do stranke.
P.S. Od takrat me ta mehanik ni več videl.

In niso mehaniki edini, ki se morajo izobraževati ob delu. To je dejansko danes prisotno v vseh poklicih. Če malo karikiram: tudi čistilke morajo na izobraževanja, da so na tekočem, katera čistila so najbolj učinkovita, okolju prijazna,... Pa tudi šolanja za mehanika niso nič dražja proti izobraževanjem na ostalih področjih.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 5:05 pm

Podpis pod ta post.

Čudno bi bilo, če bi jaz iskal nekoga da mi zastojn to naredi tako pa cene vgradnje sploh nisem omenjal, samo nekoga sem iskal, ki bi sploh znal in želel to narediti. Pa ga očitno ne bom našel še tako kmalu.

A ma kdo preverjeno informacijo kako je z čipanjem pa zakrivanjem le tega, a je to možno ali se resnično vidi vsak poseg v motorni računalnik?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov