Moja namreč nekje spušča (v tednu spusti ven plin) in bi rad nekoga da najde pravi vzrok, ne pa da nenehno filam

LP, Nejc
zlica22 je napisal/-a:Vsak, ki ima v ponudbi polnjenje klime, bi moral imeti tudi očala in lučko za pregled...
ESX je napisal/-a:V Ljubljani sta najboljša Lindič ter Ksemar
nevermind je napisal/-a:A mi lahko kdo napiše kaj lahko preventivno naredim pri klimiatskem sistemu po 6-tih letih uporabe?
Malo mi slabše hladi - bi dal dofilat? Je potrebno še kaj menjati?
nevermind je napisal/-a: bi dal dofilat
Fan je napisal/-a:nevermind je napisal/-a: bi dal dofilat
Pozdravljeni
Pravilno je, stari plin in olje ven. Nov plin ( predpisana količina ) + olje + barvilo = noter. Vzdrževanje/servisiranje klime ne pozna "dofilavanje", to je polovičarsko delo, ki se izkaže na kraju, za zelo drago.
Koliko Km ali časa nazaj je bil menjan kabinski čistilec?????????
Lep pozdrav
LukL je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:A mi lahko kdo napiše kaj lahko preventivno naredim pri klimiatskem sistemu po 6-tih letih uporabe?
Malo mi slabše hladi - bi dal dofilat? Je potrebno še kaj menjati?
Samo dofilat, mogoče še zamenjat filter sušilca, vendar mislim, da če je avto star 6 let še ni panike, da bi to menjaval.
Pač tist ko bo to delal priklopi na napravo, sčrpa plin in staro olje ven, potem pa napolni s predpisano količino in to je to.
kofy je napisal/-a:Prej kot olja v sistemu ti bo zmanjkalo plina.![]()
In predvsem mi ni jasno, na kakšen način mojstri izčrpajo olje iz kompresorja brez demontaže spojnih elementov na najnižjem delu?
Sam zamenjam plin na svojih vozilih vsako leto.
Zamenjam, na regeniram. In ker ne izgubim pri tem nič olja, ne vem zakaj bi ga dodajal?
lp, andrej
kofy je napisal/-a:Prej kot olja v sistemu ti bo zmanjkalo plina.![]()
In predvsem mi ni jasno, na kakšen način mojstri izčrpajo olje iz kompresorja brez demontaže spojnih elementov na najnižjem delu?
Sam zamenjam plin na svojih vozilih vsako leto.
Zamenjam, na regeniram. In ker ne izgubim pri tem nič olja, ne vem zakaj bi ga dodajal?
lp, andrej
Energetik81 je napisal/-a:Sicer pa bi to olje moralo zdržati zelo dolgo, saj je hermetično zaprto v sistem, nobene vode, produktov izgorevanja, visokih temepratur...
Po forumu brska: motom in 8 gostov