Nasveti in napotki ter povpraševanja...

modrina
Novinec

vprašanje glede premikanja nosilcev brisalcev

Napisal/-a modrina Ne jun 02, 2013 10:38 am

Gre za vozilo golf plus iz šeste generacije.
Zanima me zakaj se mi včasih brisalci z lahkoto premikajo po steklu. Brisalec lahko ročno pomikam brez omejitev po steklu drugi se ne premakne razen kadar še njega ročno potisnem. Ko je stanje normalno se noben brisalec ne da ročno premakniti. To sem opazil, šele pred kratkim, ko sem čistil steklo se mi je malo premaknil levi brisalec in potem po vklopu brisalcev sta se brisalca zataknila in sem moral ročno pravilno nastaviti oba brisalca, da je stvar spet delovala. Vem, da so mi na servisu v času reklamacije odstranjevali brisalce da so prišli do računalnika. Kaj je lahko vzrok, da nosilci brisalca nista vedno fiksna (zaklenjena)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: vprašanje glede premikanja nosilcev brisalcev

Napisal/-a yashica Ne jun 02, 2013 4:43 pm

Kaj je lahko vzrok? Če se ti to pojavlja od izrednega servisa naprej je krivec servis. Če so ti odstranjevali ECU so morali sneti tudi vodila brisalcev in so nato pri sestavi naredili napako. Napaka je že to, če so odstranjevali roke brisalcev brez, da so ti v park poziciji. Pelji avto tja kjer so ti podirali in ga izroči točno tistemu sprejemnemu, ki je takrat spisal delovni nalog.
V kolikor je avto v garanciji pa tako ali tako velja garancija.

Koliko mm od roba stekla sta metlici (guma) in ali se ti brisalci postavijo v servisni položaj, ko imaš kontakt in pritisneš ročko za pomik navzdol :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Ne jun 02, 2013 10:24 pm

ko si mi povedal kaj ti dela in ko si rekel da si ga imel na servisu da so ti jih sneli sm takoj pomislil da ko so jih snemali niso imeli snemlca za brisalce ampak so jih snemali z kladivom oz ročno na silo potem pa so utrgali iz nosilcev. Reklamiraj jim uglavnem ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jun 03, 2013 3:11 am

Zakaj bi se sramotili z abcigerjem, če je bolj moško uporabit kladu, macolo in po možnosti še majzl :mrgreen: Žal je tudi na pooblaščencih tega preveč :twisted:
1992 Fiat Uno 60 SX

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Po jun 03, 2013 7:57 pm

yashica je napisal/-a:Kaj je lahko vzrok? Če se ti to pojavlja od izrednega servisa naprej je krivec servis. Če so ti odstranjevali ECU so morali sneti tudi vodila brisalcev in so nato pri sestavi naredili napako. Napaka je že to, če so odstranjevali roke brisalcev brez, da so ti v park poziciji. Pelji avto tja kjer so ti podirali in ga izroči točno tistemu sprejemnemu, ki je takrat spisal delovni nalog.
V kolikor je avto v garanciji pa tako ali tako velja garancija.

Koliko mm od roba stekla sta metlici (guma) in ali se ti brisalci postavijo v servisni položaj, ko imaš kontakt in pritisneš ročko za pomik navzdol :?:

V servisni položaj se mi postavijo. Ali misliš za koliko mm je desni brisalec odmaknjen od spodnjega roba stekla?
Opažam da včasih ko avtu vzamem kontakt se brisalci še malo pomaknejo navzdol včasi se pa nič. Moram še preveriti ali se takrat blokirajo, da jih ne moreš povleči po steklu. Nevem zakaj se vedno ne blokirajo?
Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 04, 2013 8:38 am

modrina je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
Opažam da včasih ko avtu vzamem kontakt se brisalci še malo pomaknejo navzdol včasi se pa nič.

to ma VW/Audi serijsko narejeno, da se brisalci ob dolgi neuporabi ne "prilimajo" šipo.....

Kar se tiče premikanja "na roko" ni o.k. nekaj so zaj..... :arrow: nazaj na servis...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To jun 04, 2013 9:32 am

ali se pri vseh vw, ki imajo to možnost postavi brisalce v servisni položaj na isti način ?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jun 04, 2013 9:55 am

sašo5 je napisal/-a:
modrina je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
Opažam da včasih ko avtu vzamem kontakt se brisalci še malo pomaknejo navzdol včasi se pa nič.

to ma VW/Audi serijsko narejeno, da se brisalci ob dolgi neuporabi ne "prilimajo" šipo.....

Kar se tiče premikanja "na roko" ni o.k. nekaj so zaj..... :arrow: nazaj na servis...

Točno tako s pripombo, da odgovarjaš avtorju in ne meni ;)

ESX je napisal/-a:ali se pri vseh vw, ki imajo to možnost postavi brisalce v servisni položaj na isti način ?

Verjetno je pri tistih modelih, ki morajo imeti servisni položaj povsem enak način. Potreba po tem je iz razloga, ker drugače zaradi pokrova motorja ne moreš dvigniti rok in zamenjati metlic... brisalci so pač pospravljeni pod pokrovom.
Vredno je omenit še to, če bi se slučajno odpeljal z dvignjenimi brisalci/rokami, bi se pri hitrosti 30km/h samodejno spustili v park pozicijo in pri tem zrajsali rob pokrova motorja.
1992 Fiat Uno 60 SX

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Ne jun 09, 2013 8:41 am

Oglasil sem se pri prevzemnem mojstru, ki je spisal delovni nalog pa mi je zelo arogantno odvrnil, da je zadnji moker sneg povzročil to težavo s čemer pa se jaz ne strinjam. Rekel mi je naj pokličem ali pa ko bo redni servis, da bo potrebno na "ripnah" premakniti za zob ali dva. Zanima me kaj so to ripne ker mi on ni hotel več odgovarjati na moje vprašanje. Drugače pa nimam najboljših izkušenj s tem prevzemnim mojstrom.
Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jun 09, 2013 8:54 am

Zakaj vozis nekam kjer nisi zadovoljen???

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 09, 2013 9:30 am

Prevzemni mojstri so samo zaščita, da stranka ne more nič uporabnega zvedeti od serviserja. S serviserji se da o takih zadevah čisto drugače meniti, ampak imaš na pooblaščencih tu vmes še te posrednike, ki se gredo telefončke, vmes pa kakšno slabo stvar še preslišijo. So tudi imuni na pritožbe. Videno že neštetokrat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jun 09, 2013 6:42 pm

MBtouran je napisal/-a:Zakaj vozis nekam kjer nisi zadovoljen???

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne jun 09, 2013 6:54 pm

odgovor na tvoje vprašanje.

ripne.............. (zobata letev, zobnik , ki pride na njo)....zobniški prenos je zamaknjen za zob ali dva in ti vse skupi pade v mrtvi položaj....sneg tega NI mogel narediti....ČE pa bi ti to sneg naredil, pa popravilo nebi bilo le zamik za zob ali dva ampak nov zobnik , ker bi mu sneg polomil kak zob.....če pa je zamaknjeno, pa je problem v nepravilnem sestavljanju ( vse skupaj zamaknjeno za zob ali dva med sestavljanjem)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: breg, Google Adsense [Bot] in 10 gostov