Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bufty
Nov uporabnik

"Klepanje" v prostem teku

Napisal/-a bufty To jun 04, 2013 6:27 pm

Živjo,

Imam eno težavo in me zanima če se je kdo s tem že ubadal in ima mogoče kakšne izkušnje. Vozim Opel Astro GTC 1.6 letnik 2008 s 42k prevoženimi kilometri in zadnji teden slišim čuden zvok v prostem teku, težava se pojavi samo kadar je motor ogret, sliši se čuden zvok kot nekakšno klepanje v motorju, tega se med vožnjo ne sliši in motor teče normalno brez težav, stisk sklopke nima na ta zvok nobenega vpliva.
Hvala za vse odgovore/nasvete že vnaprej.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: "Klepanje" v prostem teku

Napisal/-a seat To jun 04, 2013 6:39 pm

Tole kar si opisal mi deluje nekako tako kot,da bi se sam motor pregreval in bi bil brez olja in bi se slišali ventili.....lahko,da se motim vendar ventili se slišijo ko olje ne doseže odmičnih gredi in potem se sliši tak kovinski zvok.Preveri olje......
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

bufty
Nov uporabnik

Napisal/-a bufty To jun 04, 2013 6:55 pm

seat je napisal/-a:Tole kar si opisal mi deluje nekako tako kot,da bi se sam motor pregreval in bi bil brez olja in bi se slišali ventili.....lahko,da se motim vendar ventili se slišijo ko olje ne doseže odmičnih gredi in potem se sliši tak kovinski zvok.Preveri olje......

Nivo olja je do maximuma, sem preverjal pred dvema dnevoma.

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver To jun 04, 2013 7:43 pm

Nedavno je kolega imel na vectri 1.9cdti 2007 letnik isti tak plehnat zvok.Pa tud se je slišalo spredaj pri motorju in je tudi posumil na ventile.Avto so dvignili gor ter ugotovili,da je spredaj pri kolektorju bil en kao zasčitni pleh gor privarjen in je var popustil z ene strani,z druge pa je še držal in posledično je vibriral in ˝trepetal˝ po izpuhu,kar je delalo plehnat zvok ;) Lahko najprej to preveriš.

l.p.

bufty
Nov uporabnik

Napisal/-a bufty To jun 04, 2013 9:27 pm

206driver je napisal/-a:Nedavno je kolega imel na vectri 1.9cdti 2007 letnik isti tak plehnat zvok.Pa tud se je slišalo spredaj pri motorju in je tudi posumil na ventile.Avto so dvignili gor ter ugotovili,da je spredaj pri kolektorju bil en kao zasčitni pleh gor privarjen in je var popustil z ene strani,z druge pa je še držal in posledično je vibriral in ˝trepetal˝ po izpuhu,kar je delalo plehnat zvok ;) Lahko najprej to preveriš.

l.p.

Bom preveril, če ima še kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo naj kar napiše, da to jutri vse naenkrat preverimo ;)

bufty
Nov uporabnik

Napisal/-a bufty Sr jun 05, 2013 2:46 pm

Sem bil danes pri mehaniku, ki je na hitro preveril in poslušal motor med delovanjem. Rekel je, da je z motorjem vse ok in da ropot po vsej verjetnosti prihaja iz jermenice kjer naj bi bil nekakšen "luft". Več bom vedel v ponedeljek ko mi bo tisti del odprl in točno pregledal.

bufty
Nov uporabnik

Napisal/-a bufty Pe jun 07, 2013 9:20 pm

Čudno se mi zdi to, da se mi zdaj ta zvok 2 dneva ni pojavil in sem avto vozil normalno tako kot prej, danes ko pa sem prišel iz službe pa spet tktktkt.

bufty
Nov uporabnik

Napisal/-a bufty To nov 11, 2014 2:24 pm

Se opravičujem, ker prejšnič nisem podal rešitve, sem pozabil potem na ta prispevek. Problem je bil v tesnilnem obroču pri pokrovu motorja, ta se je uničil in zrahljal zato je oddajal ta zvok. Menjava me je stala 15€.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov