Klima dela samo zjutraj, popoldan pa piha vroč zrak tudi po daljši vožnji. Je napolnjena in nikjer ne pušča. Prosim za kakšen komentar. Avtomatska klima, megane 07.
marjan novak je napisal/-a:Klima dela samo zjutraj, popoldan pa piha vroč zrak tudi po daljši vožnji. Je napolnjena in nikjer ne pušča. Prosim za kakšen komentar. Avtomatska klima, megane 07.
LP
No jaz sem svojo polnil včeraj in je enako kot pri tebi. Tako, da imam za popravit še kompresor.
Ne vedo laj bi blo, ker sem polnil pri enem ki ima podjetje s klimami za v hisah,...mi lahko pove kateri rele je za klimo, da bi ga poizkusil brikati, da bo videl ce je kaj s stikalom oz povezavo
Ventilator dela, kompresor dela, mehanik je ugotovil, da v sistemu ni plina - torej ne tesni. Celotno zadevo predajam strokovnjaku. Še nasvet uporabnikom - v izogib dvojnim stroškom polnite klimo samo periodično in samo v primeru, da vse deluje. Če so kakršnikoli problemi z delovanjem klime, peljite avto k strokovnjaku in ne "polnilcu".
Še eno vprašanje. Je normalno, da nam vsiljujejo nekakšno barvilo namesto plina. Kolikor vem opravlja hladilno funkcijo plin in ne kontrastno barvilo. Verjetno je to barvilo cenejše.
[quote="marjan novak"]Ventilator dela, kompresor dela, mehanik je ugotovil, da v sistemu ni plina - torej ne tesni. Celotno zadevo predajam strokovnjaku. Še nasvet uporabnikom - v izogib dvojnim stroškom polnite klimo samo periodično in samo v primeru, da vse deluje. Če so kakršnikoli problemi z delovanjem klime, peljite avto k strokovnjaku in ne "polnilcu".
Še eno vprašanje. Je normalno, da nam vsiljujejo nekakšno barvilo namesto plina. Kolikor vem opravlja hladilno funkcijo plin in ne kontrastno barvilo. Verjetno je to barvilo cenejše.[/quote]
Če v sistemu ni plina tudi kompresor ne deluje,ker presostat le tega izklopi.Ne vsiljujejo ti barvila namesto plina,ampak plinu dodajo barvilo,da se vidi kje plin pušča.