Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SkyEye909
Nov uporabnik

Peugeot 206 pri vžigu takoj ugasne, če ne dodam plina?

Napisal/-a SkyEye909 Pe jun 21, 2013 5:01 pm

Pri 206-tki (bencin 1,4 1999) imam problem pri vsakem vžigu, avto se namreč takoj ugasne v kolikor ne dodam takoj plina. Mogoče dvakrat dodam plin, nato motor teče kot mora.
Sumim na računalnik, da takoj pri zagonu avtomatsko ne doda plina. Potem, ko motor teče, ne crne več, tudi v 'štantgasu' ima lepo cca 900 obratov.

Mogoče je že kdo imel ta problem, oziroma mi kdo lahko svetuje, preden se oglasim na servisu in mi mastno zaračunajo priklop na računalnik..

Hvala za vsak namig.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Peugeot 206 pri vžigu takoj ugasne, če ne dodam plina?

Napisal/-a sparky Pe jun 21, 2013 6:15 pm

Malo sem pobrskal po internetu in našel več stvari: regulator tlaka goriva, motorček prostega teka, akumulator, lambda sonda(naj bi dala preredko mešanico goriva)

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Pe jun 21, 2013 6:29 pm

To naj bi bil kar pogost pojav pri peugeotih. Sem že ene 3 take vozu, pa je blo pri useh treba dat gas. Nevem kaj je narobe, tud lastnikom se ni dal poglobit v težavo....

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe jun 21, 2013 6:33 pm

Se to pojavlja samo,ko je hladen?
Verjetno,da te zajebava motorček prostega teka

Uporabniški avatar
SkyEye909
Nov uporabnik

Napisal/-a SkyEye909 So jun 22, 2013 1:06 pm

Tudi če je motor ogret na delovno temperaturo in ga poskušam zagnati brez gasa, ne gre. Bom poskusil z novim akumulatorjem, samom za test, če ima kaj veze.
Kako pa je s tem motorčkom, deluje samo pri zagonu oz. prostem teku? Med vožnjo pa ni v funkciji?

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg So jun 22, 2013 2:09 pm

Isti problem , isti motor ... novejši letnik. Smo vžigali tako dokler je šlo ... menjali akumulator, avto kot nov :D

LP M .

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So jun 22, 2013 5:58 pm

frooteg je napisal/-a:Isti problem , isti motor ... novejši letnik. Smo vžigali tako dokler je šlo ... menjali akumulator, avto kot nov :D

LP M .

Tole me pa res zanima. Ker načeloma akumulator je samo zato, da se avto zalaufa. Nima nobene veze aku z samim ''štandgasom''. Možnost je samo, da je bil že res tok slab in ni mogel štarter zavrteti do takih obratov, ampak je avto še vseeno vžgal. pol pa takoj po gasu dal, itd...
Slika

Uporabniški avatar
SkyEye909
Nov uporabnik

Napisal/-a SkyEye909 Sr jun 26, 2013 4:14 pm

Problem rešen - res je bil kriv akumulator. V avto sem za test dal pol leta star akumulator iz drugega avtomobila. Napetost akumulatorja je bila 12,6V, med vžigom pa je padla na 11,4V.
Pri akumulatorju, ki je bil v 206-tki, je bila napetost 12,6V, med vžigom pa je padla na 6,5V! Torej je res akumulator toliko počepnil, da motor ni dobil minimalnih obratov da bi štartal brez plina :D

Hvala za pomoč in upam, da bo še komu pomagalo.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Če jun 27, 2013 5:43 pm

Imam podoben problem na Peugeot 207 1.4 75km. Namreč ne užge brez pomoči gasa, edino, če ga prižgem ponovno po kakšni uri (po 4h ne vžge več brez gasa). Sem danes malo pregledal akumulator in opazil, da je poraba toka v mirovanju kar 0,7A (morala pa bi biti okoli 20mA, če se ne motim). Sem tudi pregledam varovalke in izmeril vsako posebej in se tok ne zniža. Kaj bi še bilo lahko narobe?

Meril sem pa tako: odklopil sem minus klemo in dal rdeč del multimetra (nastavil tudi na merilno območje 10A) na minus klemo, in drugi priključek multimetra črn pa sem dal na žico-priključek od akumulatorja.

Ma kdo kakšen predlog?

Uporabniški avatar
SkyEye909
Nov uporabnik

Napisal/-a SkyEye909 Če jun 27, 2013 5:57 pm

0,7A? Če konstantno toliko vleče, potem je akumulator v dveh dneh popolnoma prazen in avto nebi več vžgal. Meril si pravilno. Med meritvijo si stikal ven posamezne varovalke, šel si po vrsti in pri nobeni, ki si jo dal ven, tok ni padel?
Pri eni varovalki bi poraba toka morala pasti, namreč kot je meni znano gre čisto vse čez varovalke. Imajo pa nekateri avtomobili varovalke tudi pri mašini, mogoče je svoja celo za računalnik in zna biti skrita..nevem, pri peugeotu še nisem iskal varovalk :)

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Če jun 27, 2013 6:21 pm

Ne vseh varovalk nisem dajal ven, sem dal samo tiste, ki so se mi zdele najbolj problematične glede problema( varovalka za stikalo prtljažnika,radia,ure,itd...). Pri teh ni padel nikjer tok!
Bom probal pri vseh varovalkah in poročam. Zanima me še samo to, kaj če bom videl da je problem pri varovalki za ABS, kaj lahko tam ukrenem?

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Pe jun 28, 2013 4:39 pm

Da poročam ugotovitve: preveril sem vse varovalke in jih tudi izmeril, kolikšen tok teče skozi in še vedno ni učinka, še vedno teče konstantno tok 0,7A. Se komu sanja kaj naj bi bilo narobe? :roll:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe jun 28, 2013 5:48 pm

Si izklopil tudi varovalke pri motorju? In, si poizkusil odklopiti zaganjač, alternator... (čeprav je manj verjetno)?

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe jun 28, 2013 6:05 pm

Morda nimaš skritega porabnika.

Avto ima BSI (built in system interface) kamor je vezana vsa električna napeljava razen motorne ki je vezana na motorni računalnik (ECU).

BSI je aktiven nekaj časa od zadnje dejavnosti (npr odpiranje zapiranje vrat). Torej priklopi A-meter in počakaj nekaj minut, oziroma dokler ne pade tok. Pred odklapljanjem akumulatorja je potrebno biti previden, počakati vsaj nekaj minut, da gre BSI v mirovanje. V nasprotnem primeru se ti lahko pojavijo razne težave in je potrebno BSI resetirat. Malo pogooglaj, če hočeš izvedeti kaj več.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Pe jun 28, 2013 9:55 pm

ales66 je napisal/-a:Morda nimaš skritega porabnika.

Avto ima BSI (built in system interface) kamor je vezana vsa električna napeljava razen motorne ki je vezana na motorni računalnik (ECU).

BSI je aktiven nekaj časa od zadnje dejavnosti (npr odpiranje zapiranje vrat). Torej priklopi A-meter in počakaj nekaj minut, oziroma dokler ne pade tok. Pred odklapljanjem akumulatorja je potrebno biti previden, počakati vsaj nekaj minut, da gre BSI v mirovanje. V nasprotnem primeru se ti lahko pojavijo razne težave in je potrebno BSI resetirat. Malo pogooglaj, če hočeš izvedeti kaj več.

zlica22: izklopil sem varovalke v motornem delu in v kabinskem(pod volanom). Zaganjača in pa alternatorja pa nisem odklapljal.

Ales66: Sem opazil, da je ena velika varovalka 40A od BSI enote in sem tudi to izključil in je padel tok na 0,2A ampak nato čez 10sekund zopet na 0,7A? No sej tudi to sem opazil, če sem meril porabo toka je bila z zaprtimi vrati 0,7A, takoj ko sem jih pa odprl pa je poskočila na 1,3A. Mogoče je to krivec ali je to normalno?

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 Po jul 08, 2013 1:34 pm

prej ste pisali o tem, da P206 ne morete zagnati brez gasa...jaz sem ta problem rešil z menjavo tipala za temperaturo motorja (ki je vezan na računalnik)..ta napaka je bila javljena ko mi je ga mehanik priklopil na računalnik...cena tega dela je okoli 20 €... dela z menjavo je za 10 minut (če nisi profi ;) )

jaz pa imam eno drugo težavo z peugeotom 206 (2000, 1,4)

ko avto prižgem se lepo zažene pa vse...potem pa speljem pa mu zmanjka gasa in crkne...to se ne dogaja redno (mogoče enkrat na teden - največ dvakrat)...najprej sem mislil, da sem pač nerodno speljal..sedaj pa se mi to dogaja že dlje časa...včasih je avto hladen včasih pa segret...
pa tudi ko recimo bremazm po rahlem klancu navzdol na koncu pa se moram vstavi...kar med bremzanjem se avto izklopi, vendar potem lepo vžge...

ima mogoče kdo kakšen odgovor na to oz. ve, kaj bi lahko bilo narobe.
Zadnjič spremenil simonjz1, dne Pe jul 19, 2013 2:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jul 08, 2013 8:46 pm

Pozdravljeni

Preverite:
- dušilno loputo
- motorček prostega teka
- podtlačne cevke

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 To jul 09, 2013 9:48 am

pozdravljen.

dušilna loputa je preverjena, motorček prostega teka sem za teden dni zamenjal z drugim in je bilo enako, tako da to dvoje ni krivo.

kar se tiče podtlačnih cevi, pa bi potreboval kakšno informacijo več o tem, kaj je tam lahko narobe in kako vplivajo na to, da avto "crkne" ;)

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 Pe avg 16, 2013 2:05 pm

je možno, da ima pri zgoraj opisanem problemu kaj zraven pumpa za gorivo?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe avg 16, 2013 7:57 pm

Pozdravljeni

Na podtlačne cevke so vezani porabniki/ventili, če je cevka preparela/počena/sneta, je lahko premalo podtlaka ( ventil se ne odpre/zapre ali premalo ................. ) ali pa narobe vleče zrak v motor, v vsakem primeru pa to vpliva na brezhibno delovanje motorja
Z manometrom se lahko izmeri pritisk, ki ga ustvari črpalka za gorivo......................v kakšnem stanju je čistilec goriva???

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov