Imam težavo pri cupri...in sicer ko se vozim 130 ali več mi pri ovinku v levo nekaj drsa...ubistvu se sliši kot da bi vsako sekundo mimo mene peljal motorist...predvidevam da gre za kaksen ležaj? ve kdo, na kateri spletni strani bi lahko preveril ceno? hvala za pomoč.
Čisto možno, da je ležaj. Sem imel isti problem pred leti, v desnih ovinkih se je slišalo (klok,klok) tako, kot da bi nekaj rahlo opletalo okoli enega kolesa...čuden zvok v glavnem. Bil je ležaj. Lahko pa seveda, da je tudi kaj drugega. Cene preveri na hercules.si ali preprosto pokliči po trgovinah.
poskodba je napisal/-a:cja..hvala za "uporabne odgovore"...zdaj vem vse! lp
včasih more bit mal heca. no kokr kol. če bi bil ležaj bi se verjetno tut pri nižji hitrosti sliša. moo je da je z gumo kaj narobe. je pa res da je težko pomagat ker nevemo kakšen je zvok.ker vsak rugače dojema opis nekega zvoka.
Uglavnem...gume so zamenjane, optika narejena...luftov avto nima nikjer, manšete so na mestu in so cele. Tako da ostane po mojem mnenju samo še ležaj ali pa kaj s servotom (kar je malo verjetno). V levih ovinkih je avto začel tulit že pri nižjih hitrostih (cca. od 70 km/h naprej). Se pa zvok pojavlja v intervalu, ne ruži neprestano. Občutek imam, kot da bi guma ob gumo drsalo, vsaj takšen je zvok.
Sem rešil. Avto sem sicer dvignil že prej, vendar ni bilo očitno slišati nič. Tako da sem se potem odločil in zrihtal stvari. Menjal sem oba ležaja (desno spredaj in desno zadaj) in sedaj je OK.
Take stvari sam vedno menjam v paru. Ležaji, končniki, amortizerji, .... Vsaka posamezna stvar, ki je v paru, ima za seboj enako kilometrino in približno enako obrabljenost. Zakaj danes menjati en prednji ležaj, čez dva meseca pa še drugega ? Pri končnikih je praktično nujna optika, jo boš delal dvakrat ali boš menjal v paru ? Toliko v razmislek.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi. Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
...drži, če pa ne menjaš pravočasno ležaja pa ti lahko še kolo odleti, ampak takrat in še par 100km ležaj nabija in nabija. Men je na tak način enkrat požrlo ˝akso˝ enmu pa je skor kolu odletu isto pri homokintičnem zglobu, če ga ne menjaš, ga požre in ostaneš na cest, zato če poč manšeta menjat čimprej.