Na Alfi 156 z dvoconsko avtomatsko klimo imam problem. Klima je pred časom puščala, bila je preribana ena od cevi, sedaj se je to zrihtalo in ponovno napolnilo. Klima deluje včasih normalno, včasih pa kar po svoje. Naprimer včasih kar tako vklaplja in izklaplja kompresor, ne glede na to ali imam klimo v notranjosti prižgano ali ne! Se pravi tudi če mam ventilacijo popolnoma ugasnjeno, se sliši vklop kompresorja včasih že takoj pri zagonu avtomobila.
V notranjosti tudi na začetku nekaj sekund utripajo temperature na števčkih, kar bi naj prikazovalo neko napako nekje na ventilaciji, ampak tester ne pokaže nič. Pojavlja se tudi da ventilator klime (zunaj) laufa ko ta sploh ni prižgana.
Bi lahko kaj zjebal prejšnji "mojster" ki mi je filal klimo, ker mi je nafilal več kot 150g preveč, čeprav sem mu povedal da gre v moj avto 500, ampak ok, če je pogledal v računalnik sm si mislil pol že ve če se ukvarja s tem

Ima kdo kakšno idejo, na koga se obrnit, ker mi vsi govorijo da nimajo pojma kaj bi bilo, naj grem na original tester, tam rečejo naj grem k nekomu za klime, potem pa tam spet naj grem na tester. Razmišljal sem če bi bil presostat za zamenjati, ampak pomojem bi tisto blo v primeru da nebi klima delovala po svoje še preden jo vklopim?
Hvala za bilokako pomoč