Nasveti in napotki ter povpraševanja...

renault_dti
Novinec

Pri menjavi diskov potrebna tudi menjava ploščič?

Napisal/-a renault_dti Po jul 01, 2013 9:33 pm

Zanima me, če je treba pri menjavi zavornih diskov nujno menjati tudi disk ploščice? Na avtu imam skoraj nove ploščice ( 5000 km), sedaj pa so mi začeli tresti zavorni diski, pa bi rad menjal.
Jih moram menjati ali se bodo stari usedli na nove diske ? Vem, da so ploščice poceni, pa vendar je škoda skoraj nove stran metati, pa druge kupovati.

hvala,lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Pri menjavi diskov potrebna tudi menjava ploščič?

Napisal/-a Fan Po jul 01, 2013 9:47 pm

Pozdravljeni

V koliko želite imeti dobro narejeno: se pri menjavi zavornih diskov, zmeraj vgradi nove zavorne ploščice

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jul 01, 2013 9:50 pm

To je kaj narobe sestavljeno, če prej ni treslo. Očisti vodila in podmaži ustrezna mesta pri naleganju pa zadaj, če ni teflona. Preveri če ploščica prosto miga v vodilu. Zdaj so jih robovi staraih diskov obgrizli, če boš uporabil stare ploščice jih nujno poravnaj na glaspapirju in ravni ploskvi vsaj približno. Preveri še prej stanje volanskih in spodnjih premnih končnikov.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jul 01, 2013 9:51 pm

renault_dti je napisal/-a:Zanima me, če je treba pri menjavi zavornih diskov nujno menjati tudi disk ploščice? Na avtu imam skoraj nove ploščice ( 5000 km), sedaj pa so mi začeli tresti zavorni diski, pa bi rad menjal.
Jih moram menjati ali se bodo stari usedli na nove diske ? Vem, da so ploščice poceni, pa vendar je škoda skoraj nove stran metati, pa druge kupovati.

hvala,lp

če pogledaš z vidika varnosti in zanesljivosti potem ni škoda.
Ni vse res kar napišem

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 To jul 02, 2013 12:23 am

kaj, če bo pa dal tastare ploščice pa nebo varno? oziroma bo pedal kar notr padu?

Če ma sam 5000km, bi jaz tastare ploščice samo poravnal na brus papirju da poravnaš utore...
Začuda še nikol nisem brez zavor ostal, treslo tud ni nikol, tak da verjetno nekaj narobe delam...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jul 02, 2013 12:00 pm

Kakorkoli, varno, nevarno blabla... Če se menjajo samo diski brez ploščic je to polovičarsko delo. Tudi če se menjajo samo diski in ploščice vržejo v smeti... -odločitev je pač lastnikova.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 02, 2013 8:04 pm

renault_dti je napisal/-a:Zanima me, če je treba pri menjavi zavornih diskov nujno menjati tudi disk ploščice? Na avtu imam skoraj nove ploščice ( 5000 km), sedaj pa so mi začeli tresti zavorni diski, pa bi rad menjal.

hvala,lp

In po čem se sklepa,da so diski krivi za tresenje? Kaj pa če so ploščice predtrde? In ja,ko se menja,se menja komplet. In pri tem se ne gleda za par € razlike med škart robo in solidno robo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Ne jul 07, 2013 9:25 am

Če se želi delo opraviti kvalitetno potem je ob vsaki menjavi diskov potrebna menjava zavornih ploščic.

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 Po jul 08, 2013 1:54 pm

ni nujno, da daš nove, je pa fajn...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov