Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Prestavljanje v prestave

Napisal/-a Gasilec Samo Po jul 15, 2013 5:32 pm

Pozdravljeni,

ko stojim pred semaforjem in imam v prostem teku, zelo težko prestavim v prvo prestavo ali pa celo ne morem ne, da vmes dvakrat spustim sklopko. Ko pa se avto premika pa ni problem dobiti v katerokoli prestavo. Na mestu (ko avto stoji s prižganim motorjem) iz prostega teka težko oz. ne morem dobiti v katerokoli prestavo. V čem je težava? Je možno, da bi bili že sinhroni zanič ali je mogoče samo sklopka? Avto ima 155kkm (12 let), še original sklopka.

Hvala lepa!

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Prestavljanje v prestave

Napisal/-a sparky Po jul 15, 2013 6:27 pm

Jaz bi rekel, da je sklopka

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jul 15, 2013 8:08 pm

X2
Ja, odslužila je svoje
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Napisal/-a Gasilec Samo To jul 16, 2013 7:31 am

Kaj naj naredim; grem po Sachs-ov KIT komplet v trgovino z avto deli ali na original servis, kjer pa ne vem katera znamka sklopke je ("ni mogel" povedati znamke)? Ni pa bistvene razlike v ceni. Valeo je dražja (cca 10%), glede LUK-a pa ne vem, eni pravijo, da so obnovljene (cena pa je tam nekje kot Sachs-ova).

Hvala!
Lp.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 To jul 16, 2013 8:56 am

Po mojem pojdi do enega lokalnega mehanika pa naj ti porihta zadevo.

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Napisal/-a Gasilec Samo To jul 16, 2013 9:49 am

Sej študiram, da bi to naredil. Malo sem se vseeno ustrašil. Zadeva me zelo zanima in bi rad bil zraven, zato sem najprej mislil, da bi sam. Take zadeve me zanimajo, nimam pa prilike jih spoznavat. Ne bi pa rad kaj narobe naredil, ker taka šola je draga :)

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc To jul 16, 2013 10:36 am

Kupi Sachs pa je zadeva rešena. Ni slaba roba. Zamenjaš pa lahko sam, če se malo spoznaš na šraufanje in če veš kako se menja. Pomembno je samo, da lamelo nastaviš v center, ker sicer ne boš spravil skupaj menjalnika in motorja.
Če imaš kako specifiko pri odstranjevanju menjalnika kot imajo recimo prve 3 serije mondea, ko moraš cel most sneti dol boš imel nekaj več zabave :D Skratka preveri kako je z demontažo menjalnika. Če nisi vešč ali si ne upaš pa je bolje nekomu stisnt 100 do 200€, da ti zamenja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jul 16, 2013 9:47 pm

Gasilec Samo je napisal/-a:Sej študiram, da bi to naredil. Malo sem se vseeno ustrašil. Zadeva me zelo zanima in bi rad bil zraven, zato sem najprej mislil, da bi sam. Take zadeve me zanimajo, nimam pa prilike jih spoznavat. Ne bi pa rad kaj narobe naredil, ker taka šola je draga :)

Pozdravljeni

Osebno ne bi nabavljal rezervnih delov, dokler se ne ve, kaj se potrebuje. Najprej vozilo dvignite, preverite če je vse na svojem mestu ( vzvodje, nosilci............. ), če je, se demontira menjalnik in ko se ve kaj vse potrebujete .................. se gre v nabavo: sklopka, košara, potisni ležaj, olje za menjalnik, po potrebi kakšna manšeta....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Napisal/-a Gasilec Samo Sr jul 17, 2013 5:33 am

Bom upošteval. Hvala vsem za nasvete!

Lp.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 8 gostov