Torej, preko OBD porta lahko dostopam do klime, airbagov.... nemorem pa se povezati na ECU (mašino). Ker lahko dostopam do ostalih stvari, lahko izključimo slabe driverje, kabel ali software (testiral sem na drugih avtih tudi).
Kar sem naredil do sedaj:
-diagnostični pin (7) na obd konektorju ima stik z pinom 48 na ECU -> edino kaj je, tukaj nisem mogel meriti direktno pina(na ECU) ker nevem kaj naj vtaknem v konektor da bi lahko meril? je pa pin lepo zataknjen notri kot ostali in prevaja vsaj direktno od konektorja do konektorja
-OBD konektor ima napajanje in obe vredu masi
-pin 7 ni v stiku z maso
-razdru sem ECU in preveril notranjo povezavo pina do plošče in je cela
-nevem če mora met pin 7 (K-line) kakšno napetost, ampak v mojem primeru je pri prižganem in ugasnjem avtu napetost na tem pino 0V
Bi lahko še kaj drugega preveril mogoče?

Torej še enkrat, avto dela, diagnostika pa ne dela za mašino, za vse ostale računalnike pa deluje. In ne, tudi z original Examinerjem na pooblaščencu ne gre.
Upam da ma kdo kakšno idejo, ker bi rad pred morjem čipiral avto, pa nemorem zaradi tega

Če se bo slučajno kdo zanimal: Alfa Romeo 156 Sportwagon, JTD 8v, 2005, računalnik Bosch EDC15C7, koda mašine: 937 A2.000
LP