Opazil sem, da mi pušča kompresija v hladilno tekočino, zaradi povečanega tlaka je tekočina uhajala izpod pokrovčka na ekspanzijski posodi. Klasika-počeno tesnilo glave. Zamenjali smo tesnilo glave, opravili brušenje glave, zamenjali tesnila ventilov, vijake glave, semering na odmični gredi, tesnilo pokrova glave ter vžigalne svečke. Po tem puščanja v hladilno tekočino ni bilo več, se je pa pojavil problem VELIKE porabe olja; kak dober liter na 700 km. Tudi na izpuho so vidne saje, česar prej ni bilo. PRED tem posegom tem je bila poraba olja kak liter na polovico intervala menjave (7500 km).
Ugotovil sem, da se olje "kuri" na tretjem valju. Svečka je bila tam namreč poplnoma črna in zamaščnena, na ostali valjih so bile OK. Primerjal sem jih tudi s starimi svečkami, ki so bile zamenjane ob menjavi tesnila glave. Stare svečke so naredile okrog 80000 km in na njih ni bilo nobenih znakov "kurjenja" olja.
Opravil sem še test kompresije, razlike med valji so bile manj kot 0,1 BAR in so se vrtele okrog 10,8 bar. Prišli smo do zaključka, da je najbrž nekaj narobe s tesnili ventilov. Kupil sem original tesnila ventilov (draginja

Pred menjavo tesnil ventilov smo z majhno kamero pogledali v glavo motorja in sicer tako, da smo odstranili izpušni kolektor in porinili kamero v v glavo motorja. Na izpušnem ventilu tretjega-problematičnega valja je bilo možno videti sledi olja. Na drugih ventilih v ostalih valjih tega ni bilo moč videti; glej slike.