Napisal/-a Misija Pe jul 19, 2013 7:33 pm
Pozdravljeni.
Do sedaj se nikoli nisem koristil vasega foruma za direktno vprasanje, bolj za napotke in pomoc na ze obstojecih temah. Ker podobne se nisem nasel, sem se odlocil, da objavim svojo. Torej k problemu.
Gre za kombi Citroen Jumper 2.8 HDi (letnik 2006). Pred slabim tednom sem opazil, da se pedalo zavore pogreza. Takrat se se to ni dogajalo hitro in med voznjo sem ga lahko se "napumpal" in je prijelo v zgornji poziciji, vsak dan pa je bilo slabse. Do vceraj, ko je pedal pogreznjen prakticno do konca in pumpanje ne deluje vec (razen ko je avto ugasnjen), pedal se ugrezne v par sekundah, ce pa bolj sunkovito stisnem, pa se hitreje. Glede na prebrano po forumu sem takoj posumil GLAVNI CILINDER ZAVORE. Do danes, ko sem cisto slucajno pogledal pod kolesa in na sprednjem desnem nasel ogromno mastne tekocine, pospricane po notranji strani kolesa, po manšeti, po stabilizatorju, po cilindru zavore direktno na kolesu itd. Prakticno je vse pomazano z mastjo. In to me je presneto zmedlo, namrec, zavorna tekocina je zelo tekoca, oranzne barve, ta mastna tekocina, pa je bila zeleno-rjava in dokaj gosta.
Dodam se tole:
1) Nivo zavorne tekocine z mojim laicnim znanjem ni upadlo, oziroma ce je, zelo malo.
2) Ob ugasnjenem motorju je pedalo trdo, ce ga pumpam gre cisto do vrha in ne upade niti malo
3) Zavore delujejo tudi ko je pedal do konca noter, ampak zelo slabo
Ali je mozno, da bi ta mastna snov bila zavorna tekocina pomesana s prahom, umazanijo in ostalim kar se nahaja na podvozju? Namrec, zdaj me je se bolj strah, saj ne vem, ali je unicen samo glavni cilinder zavore, ali pa se kaj druga pod kolesom. Manšeta je videti cela (laicni pregled), nikjer strgana. Res mi ni jasno, kaj bi se lahko teklo in tako špricalo na tistem mestu. Prosim za pomoc, vse bo dobrodoslo. K mehaniku grem v ponedeljek, prej me ni mogel uzeti, ampak raje bi ze zdaj vedel, kaj lahko pricakujem, koliko me bo stalo :/
Prilagam sliko, ko pridem na svoj domac racunalnik