Napisal/-a laguna2006 Po jul 22, 2013 1:34 pm
Avto:
Renault Laguna karavan,
Letnik: 2006
Motor: 1,9dCi
Kilometri: 150.000
Pred nekaj časa je avto začel občasno cukati – kot da dodaja in popušča plin.
Nekajkrat se je zgodilo tudi da je kar naenkrat ostal popolnoma brez moči – lahko sem pritiskal na plin, a zgodilo se ni nič. Nekaj časa je potem avto vozil naprej (kot da bi bil v leru), potem pa je spet začel delati normalno.
Ko dam v avto ključ-kartico (še preden ga prižgem) včasih dolgo časo gori lučka za svečke. Lahko tudi pol minute. Dokler lučka ne ugasne, avta ne morem prižgati. Normalno ta lučka (tako kot ostale) posveti le za hip. Ponavadi je tako, da kadar pred užigom lučka gori dolgo, avto skoraj sigurno cuka. Če se lučka posveti le za hip, vozil normalno.
Kadar avto cuka, se čudno obnaša tudi merilec temperature motorja. Hitro skače gor in dol in v sekundi lahko skoči iz nule na maksimum in potem spet nazaj. Kadar avto vozi normalno (brez cukanja) se tudi ta merilec obnaša normalno.
Opazil sem tudi, da avto dosti bolj cuka, če ga vozim pri nizkih obratih. Zdaj se je že tako poslabšalo, da je pri nizkih obratih skoraj vedno popolnoma brez moči.
Zdi se mi tudi (a v to nisem prepričan), da kadar je zunaj bolj hladno, avto vozi bolje. Če je vroče, in pa sploh če je stal na soncu, pa skoraj vedno cuka.
Kar ga je popravljalo že nekaj mehanikov, a nihče ne uspešno, me zanima če ima kdo kako idejo kaj bi lahko povzročalo te probleme?
Hvala za vsak odgovor.