Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vw1992
Nov uporabnik

kljuc RFID čip.

Napisal/-a vw1992 Če jul 25, 2013 10:46 pm

kljuc mi je padel na tla se razdru in ko sem ga sestavil nazai ustavu v avto probal vzgati mi je kazalo rumena lucka in narisan kljuc kmalu sm ugotovil da sem najbrs nekaj izgubil kot se je izkazalo mi manka RFID čip rezervnega kljuca nimam ker ko sem kupil avto mi je bil istavlen nedelojoc oziroma nekodiran kljuc kakor koli ze zdaj me zanima ali se da samo kupiti ta cip ali bo potrebno vse na novo kodirati in koliko to stane ker kolikor vem je kar drago prosil bi za odgvor hvala

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: kljuc RFID čip.

Napisal/-a lisko Če jul 25, 2013 10:50 pm

Na boš pumpi cvikni dva kabla pa avtek dela tud brez kluča.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

vw1992
Nov uporabnik

Napisal/-a vw1992 Če jul 25, 2013 10:58 pm

no ja :O nevem kako to misls ampak najbrs ni tole prevec ok :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 25, 2013 11:02 pm

Je pa zastonj..... ZDej ta star zetor je vžgal tud brez ključa v ključavnici na poriv.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 25, 2013 11:09 pm

Sicer nisi napisal za katero vozilo gre.

Kupiti moraš rfid čip, vstaviti v ključ in nesti na pooblaščenca da ti ga reprogramirajo. Seboj nesi tudi drugi ključ ki ne deluje, zato da boš imel dva funkcionalna. Verjetno tisto plastično ploščico s kodami imaš? nesi seboj na pooblašenca. Gor je SKC koda (5 mestna ali 7 mestna odvisno od letnika).
Vendar so te kode izdajali samo do letnika 2005. Če imaš vozilo novejše potem samo pooblaščenec, ker imajo poseben program, pri reprogramiranju, ki samodejno prenese kodo za uspešen proces reprogramiranja.
če imaš do letnika 2005 in SKC kodo potem: http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/I ... ching.html

Sam ne boš nič ustvaril in reprogramiral. Sicer za odklenit je postopek ki ga lahko sam narediš. Za imobilizer pa je potrebno reprogramiranje ki ti ga naredijo na pooblašencu.

vw1992
Nov uporabnik

Napisal/-a vw1992 Če jul 25, 2013 11:33 pm

imam golf 4 je 2000 letnik se pravi morm na poblascen servis kjer mi bo zaracunu kodiranje .... 200€ ? al je kej ceneje

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 25, 2013 11:38 pm

vw1992 je napisal/-a:imam golf 4 je 2000 letnik se pravi morm na poblascen servis kjer mi bo zaracunu kodiranje .... 200€ ? al je kej ceneje

Da najdeš nekoga ki ima vag-tacho (če poznaš koga ki vrti kilometre nazaj na WV-jih, potem ima vag-tacho) ali VCDS (http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/key-matching.html), seveda če imaš SKC kodo in upaš da bo šlo reprogramirati.
Če nimaš SKC kode, potem nihče drug kot samo pooblaščenec. Pa še oni ne vidijo SKC kode ampak direktno program prenese iz njihovega računalnika v ECU.

jup cena bo kar prava. Edina opcija, naslednjič boš pač bolje pazil da ti ne pade po tleh.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe jul 26, 2013 8:47 am

Imaš mogoče kasko zavarovanje ki ti krije izgubo ključa.

vw1992
Nov uporabnik

Napisal/-a vw1992 Pe jul 26, 2013 11:43 am

ne nimam zavorovanja imam osnovno danes sm nasev ta chip vendar avto se vedno noce prizgati ali se to kej resetira ko se odpre ?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe jul 26, 2013 12:09 pm

Lej človek a sploh poslušaš? osnova je VCDS, brez tega se lahko na glavo postaviš.

Saj lahko z njim ugotoviš ID ključa, če ga prepozna in ali ga je možno reprogramirati. link od Ross-techa, kje z VCDS-jem pogledaš, za ključe ki so že adaptirani oz. imajo ID: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... y_Matching

Če nimaš tega, oz. poznaš nekoga ki ti lahko to stori, potem samo pooblaščenc.

Ker ti gori lučka za imobilizator, potem ni šans, po kakšni manualni metodi.

Mogoče edino da probaš kable rezat, kot je Lisko predlagal. Sam Lisko ve kaj dela, pa če na traktorju dva kabla odrežeš, pa zabiješ žrebelj v ključavnico bo še traktor vedno vžgal.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jul 26, 2013 12:29 pm

Vikking je napisal/-a:Lej človek a sploh poslušaš? osnova je VCDS, brez tega se lahko na glavo postaviš.

Saj lahko z njim ugotoviš ID ključa, če ga prepozna in ali ga je možno reprogramirati. link od Ross-techa, kje z VCDS-jem pogledaš, za ključe ki so že adaptirani oz. imajo ID: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... y_Matching

Če nimaš tega, oz. poznaš nekoga ki ti lahko to stori, potem samo pooblaščenc.

Ker ti gori lučka za imobilizator, potem ni šans, po kakšni manualni metodi.

Mogoče edino da probaš kable rezat, kot je Lisko predlagal. Sam Lisko ve kaj dela, pa če na traktorju dva kabla odrežeš, pa zabiješ žrebelj v ključavnico bo še traktor vedno vžgal.

Mišljeno je bilo sarkastično, ker ni povedal za kater avto se gre....Traktor tko nima kode :D
Pri renoju pa resno odrežeš kabel na ventilu pumpe ( tri žice) najdeš stalni plus in avtek vžiga kljub temu da mu gori lučka za imobilizator.
Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe jul 26, 2013 12:40 pm

lisko je napisal/-a:
Mišljeno je bilo sarkastično, ker ni povedal za kater avto se gre....Traktor tko nima kode :D
Pri renoju pa resno odrežeš kabel na ventilu pumpe ( tri žice) najdeš stalni plus in avtek vžiga kljub temu da mu gori lučka za imobilizator.

Čas je, da še kakšnega golfa vzameš v roke. Ne moreš kar naprej renoje šrauvfat. =P

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j Pe jul 26, 2013 4:40 pm

Transponder sprogramirati na novo da ga imobilizator prepozna.Kot so že napisali uporaba vag-tacha ali pa mogoče tudi z VCDS.(z VCDS še nisem preizkušal).Je pa treba paziti kam postaviš transponder nazaj v ohišje.Pri tem letniku programiranje ni problem.Če je pa transponder fuč se kupi nov in se le ta sprogramira.Možno pa je tudi programiranje tvojega drugega ključa.(istočasno).Verzijo transponderja za tvoj avto pa najdeš na tej strani:http://www.vagdashcom.de/html/Transponderliste/transponderliste.html ;)
http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... A&dur=1095
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 9 gostov