Pozdravljeni, Ja najprej naj povem da sem zelo razočaran nad delom vulkanizerja pri katerem sem prejšno zimo dal montirat gume na jeklena platišča. Kajti včeraj se mi pri požnji na AC-ju kar naenkrat začel zelo močno tresti volan pri hitrosti cca 110 pa do 140km/h. in sicer se je začel tresti tako močno da se mi je pošteno "začela" tresti roka in sem moral pošteno prijeti za volan. Celo vzglavnik sopotnikovega sedeža se je začel tresti tko močno, kot da bi "film" gledal prvo videlo se je zamiki vzglavnika ki so bili po 2-3 cm naprej in nazaj. Treslaji so bili opazni tudi na naslonjalu sopotnikovega sedeža čeprav ne tko očitni (vidni) kot pri vzglavniku. V prvem trenutu me je nekoliko zgrabila panika če bi bilo kaj narobe z servo "volanom" ampak na amaturki ne opazim nobene lučke tako da umirjeno zmanjšam hitrost po 100km/h nakar se treslaji skoraj v celoti odpravijo. Ko pa prispem domov pa kot prvo začnem z ogledom vozila iz vseh strani in pričnem razmišljati kaj bi lahko bilo narobo od okvare servota pa vse do poškodb gum oziroma koles itd. Ker nisem nek pretiran ekspert in ker treslajov praktično ni bilo čutiti pri hitrosti pod 70Km/h, ter se na amturki ni prižgala nobena lučka ter se je volan odzival normalno sem nekako izključil napako servota. Nato sem se posvetil preverjanju prevmatik oziroma koles in nekako tudi nisem opaztil nikakršnih poškodb. Naakra sem se se odpravil na net iskat in tuhtat kaj vse bi lahko bilo narobe oziroma bi privedlo do takšnih treslajev. Lahko bi bili krivi diski "zviti" ampak nisem se sponil nobenega močnega zaviranja s katerimi bi lahko posledično zvil diske. Skratka počasi ni je zmanjkovalo idej kaj bi lahko bilo narobe in sem se odločil da vzamem prednje olo dol in pogledam če je kaj opaziti na diskih, kajti diski bi morali diti še dobri za vseaj še 50 do 70 tisoč kilometrov. Ko vzamem rat kampo dol in ko nataknem ključ za odviti vijak ter poskušam odtegniti vijak se mi pritem nekoliko kolo zavrti pri tem pa čisto ponaključju opazim kako se je premaknila centrirna utež nekoliko premakne. nakra se posvetim tej centrirni uteži in opazim da je popolnoma zrahljana in da jo lahko z 2 prstoma prestavljma po platišču, nakar malce bolje primem za to uteč in glejga hudiča kar v roki sem jo imel (enostavno sem jo potegnil iz kolesa- platišča) WTF. Sm si misliv to pa tdi še nepozman primera oziroma še nisem slišal zanj da bi ti utež enostavno se sprostila od platišča. oz. odstopila) Res je da je utež zgolj z spoko stisjena na platišče ampak vsejen. Tko da mi je bilo kar veliko olajšanje ko sem ugotovil da je zgolj centrirna utež kriva za treslaje. Skratka odločil sem se da nikoi več bom zaupal temi fušarji oz. kvazi volkanizerji ter raje opravil menjajo koles in centriranje kar na pooblaščenih servisih kljub temu da bom moral pračati tistih 20€ več.
Ker sem blizu velenja in sem slišal za avtohišo JAKOPEVC, ki naj bi spadala pod okrilje pooblačšenega serviserja Opel vozil Celeia Celje, me zanima če ima kdo kakšno informacijo o njem če je okej oziroma če opravlja delo korektno in če imajo sploh servis vozil al zgolj prodajo opel vozil malce butasto se mi zdi da bi klical po telefonu in spraševal če opravljajo tudi servise , centriranje gum in pa ostele storitve ki spadajo pod servis od menjve oljaitd. kajti poleg centriranja sprednjega kolesa bi dal napraviti tudi servis menjao olja in pa filanje klime!
Spij eno pivo pa pojdi h kateremukoli vulkanizerju/mehaniku, da ti ponovno scentrira kolo. Če pa misliš da bo pri pooblaščencu bolje, potem pa kar tja. V vsaki resni delavnici centrirajo gume, tudi Jakopec.
WTF. Sm si misliv to pa tdi še nepozman primera oziroma še nisem slišal zanj da bi ti utež enostavno se sprostila od platišča. oz. odstopila) Res je da je utež zgolj z spoko stisjena na platišče ampak vsejen.
A res nisi še nikoli slišal za primer, da pade utež dol? Haha, ko sem bil majhen, sem jih zbiral
No zdaj boš vedel, da lahko pade utež dol. Na Al platiščih pa se lahko tudi odlima, da se ne boš preveč čudil in odpiral teme, če se kdaj kaj takega zgodi...