Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zoey
Nov uporabnik

vračanje volana v centralno lego

Napisal/-a zoey To jul 30, 2013 3:48 pm

Pozdravljeni!

Na svojem cliotu že dalj časa opažam problem z volanom. Po vseh pravilih bi se moral volan ko ga obrneš v levo ali desno sam povrniti nazaj v centralno lego, ki jo ima. Pri meni pa obstane točno tako kot ga naštimaš. Opozorilna lučka za okvaro servo volana mi ne gori, med vožnjo ga ne trese, od sebe ne spušča nobenih čudnih zvokov, tudi na mestu se lepo obrača. Peljala sem ga na servisa pa so nam tam lepo obrazložili da obstaja kup možnosti zakaj je to tako, da je lahko narobe samo kakšna malenkost, lahko pa je narobe tudi kaj večjega in da bi morala pustiti avto pri njih da si ga bolj strokovno ogledajo in pregledajo. Zato me zdaj zanima če se je že kdo srečal s takšno okvaro ter kako jo je odpravil.

Avto je 1.5 dci s 48kW, ter ima prevoženih dobrih 66.000 kilometrov. Kupljen je bil rabljen. Na njemu pa sem že zamenjala naslednje in imela naslednje probleme:
zvita zadnja prema - zamenjala z rabljeno
zamakanje v notranjost avta - zaenkrat zgleda da je to tudi popravljeno
prižgana opozorilna lučka za ABS, ko avto na avtocesti preseže hitrost 110KM/h - zadevo še raziskujem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: vračanje volana v centralno lego

Napisal/-a Fan To jul 30, 2013 10:50 pm

Pozdravljeni

So vam na servisu kar prav povedali, vozilo je potrebno dvigniti in preveriti kaj blokira na kretnem mehanizmu ( končniki............. )
Kar se tiče opozorilne lučke za ABS, ni potrebno nič raziskovati, vozilo priklopite na tester in preverite katero kolo nagaja ............... ko se ve na katerem kolesu se išče napako, se preveri: stik/konektor/ožičenje ABS senzorja, kockice ABSa ( zapacane, rjave, počen obroček, sesute kockice v ležaju............ ), nekaj na tej relaciji nagaja in pri večji hitrosti senzor ne dohaja branje vrtenja kolesa.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 8 gostov