Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Swiper
Nov uporabnik

Stikalo za ventilator - Golf 4

Napisal/-a Swiper Ne avg 04, 2013 9:36 am

Pozdravljeni,

Imam težavo s stikalom za ventilator na Golfu 4, 99letnik. Namreč, avto je stal enih 10 dni (dopust) in ko sem ga prižgal nazaj sem ugotovil da ne morem izklopiti ventilacijo, na "dvojki" sploh nič ne piha, na 3 in 4 pa ja (občasno tudi še na 4 zgubi stik). Kaj je za naredit? Sem probal dobit celoten modul dol in odšraufal pol armaturke ampak mi ni ratalo :)

Posnel sem še video, tu se bo najbolj videlo za kaj se gre (na posnetku je že skoraj vse nazaj zašraufano...).

https://www.dropbox.com/s/zsu8nvwer7iyt ... 115731.mp4

mardy
Novinec

Re: Stikalo za ventilator - Golf 4

Napisal/-a mardy Po avg 05, 2013 10:20 am

Pozdravljen,

Tudi sam vozim golf 4 03', vendar (zaenkrat) še te težave ni bilo. Sem pa imel podobno težave pri prejšnjem avtu, Clio 2, ko se je na podoben način "zahaklalo" stikalo za reguliranje pretoka zraka, in pa na očetovem P 307. V obeh primerih je šlo za odlomljeno oz. zataknjeno plastiko, ki fiksira zajle za temi stikali. Predvidevam da gre tukaj za podoben sistem, torej zajle, in da se nekje zatakne. Torej 2. pozicija je off, 3. pozicija je po zvoku sodeč 2. brzina ventilatorja, ko pa prestaviš v 4. pa je po zvoku sodeč 3. brzina ventilatorja ko po sekundi samo preklopi. 4. brzina se ne vklopi. Torej so stopnje zamaknjene kar pomeni da se je nekje zajla zataknila, kot si verjetno že itak sam ugotovil :).

Kaj ti iz tega naslova svetujem...Če ti je uspelo stvar razdreti, in vidiš kje je zataknjeno, poskusi z kakšnim wd-40 stvar sprostiti, v kolikor so zajle in ostalo v konzoli OK, je stvar malo bolj zapletena, ker se je zajla nekje v armaturki zataknila. :S. Poskusi morda obračati stopnje ventilatorja skupaj z še ostalima stikaloma + nežni udarci, včasih se le-to sprosti. V primeru da ti ni uspelo zadeve razdreti, ker pa je vse skupaj hermetično zaprto, in če res nimaš kirurških prstov in jeklenih živcev, ti priporočam, da morda pogledaš po kakšnih avto-odpadih ali pa še bolje kak e-bay za celotno novo konzolo.

http://www.ebay.com/itm/VW-VOLKSWAGEN-G ... 3ef0ba853a

Lp!

Swiper
Nov uporabnik

Re: Stikalo za ventilator - Golf 4

Napisal/-a Swiper Sr avg 14, 2013 8:18 am

Hvala za odgovor!

Možno ampak je ful težko prit do zajl! NI mi ratalo na koncu da spravil konzolo ven. :(
Finta je pa da se mi zdi ni glih tako kot si povedal, na 3 piha že kar močno...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov