Napisal/-a Anaa20 Po avg 12, 2013 9:08 pm
Pozdravljeni,
Sem nova na forumu in sem bom kar sem zapisala svoj problem z avtom. Imam Golf IV, 1.9 TDI, letnik 1999, 230.000 prevoženih. Imam ga že nekaj časa in use mi je super delalo. Zadnjih par mesecev mi pri šaltanju dela probleme. Avto ko je hladen dela vse brez problema, ko pa se segreje na delovno temperaturo se težko šalta. Sprva je škrtalo ko prestavljam v rikverc, zdej pa občasno tudi pri drugih prestavah. Skoraj vedno pa pri šaltanju se menjalnik "zatika". Takrat parkrat spustim sklopko, dam v ler in potem uspem dati v brzino. Prejšnji lastnik naj bi že menjal sklopko (čeprav jaz računa nimam, saj naj bi to njegov prijatelj naredil). Nekateri mehaniki so mi govorili, da je lamela, drugi potisni ležaj, tretji je pa naštel milijon stvari, tako da nisem sigurna ali naj ga prodam ali popravim. Sklopka naj bi bila hidravlična (tako mi je rekel eden od mehanikov, ko jo je skušal "napumpat"). Drugače sklopka prime čisto na začetku, ene 5cm. od tal.
Hvaležna vam bom za kakršnokoli idejo kaj bi lahko bilo narobe. Imam veliko slabih izkušenj z okoliškimi mehaniki, ki bi vse po vrsti neki popravljali in zaračunavali, napake pa vprašanje če bi odpravili.
Lep dan vam želim