No torej da opišem kaj se nam je zgodilo ob vračanju z dopusta...
se peljemo po Jadranski magistrali in ob cesti iščemo primeren prostor za oddih, hitrost je bila nekje 60-70km/h, in naenkrat iza ovinka zagledamo en lep plac, in seveda takoj po zavori in ko sem med zaviranjem skrenil s ceste na makadam, nisem videl da je cca. 5-10cm visoka polica ki ločuje cesto z makadamom. Torej zaviranje se je začelo že na cesti, mezmes med zaviranjem sem "skočil" iz te police na makadam in se tam ustavil. Udarilo je tako, da sem mislil da je vse skupaj polamalo na podvozju, gume predrlo itd.

Prejšnji teden sem se nato preventivno oglasil še pri vulkanizerju da je naredil optiko. Odstopanje od "nule" je bilo majhno, tako da je zadevo malo poravnal, ter oba sva pregledala če bi kje še kaj bilo narobe od trka. Vse je bilo OK.
No danes pa sem na poti na šiht opazil, da mi ob močnem zaviranju avto trese, pri blagem se to tako ne opazi. A je možno, da so tudi diski kaj dobili vstran od zgornje "avanture" ? Hec je da sem pred 3 meseci naredil komplet obnovo zavor (diski + obloge). V primeru da je disk zvit ali samo malo bolj postružen na enem mestu, se bo to samo poglihalo čez čas? Ali pa je morda kaj druga krivo?
lp!