Nasveti in napotki ter povpraševanja...

El toro
Nov uporabnik

Gretje pri KIA CEED

Napisal/-a El toro So avg 17, 2013 8:43 am

Imam KIO CEED 1,6 bencinski motor model EUROPE, letnik 2009, dober avto, vendar z eno napako. Gretje namreč preneha delati..... In ko ne greje se stekla rahlo zameglijo, torej tudi ventilator ne dela (v smeri stekel, v noge čutim hladen zrak) in nočna vožnja je prava mora. Klima je avtomatska, gretje pa se lahko ponovno aktivira samo ročno. Temeraturo salona je potrebno dvigniti kar za nekaj stopinj, in povečati moč ventilatorja. Ko začne ponovno delovati, je potem za nekaj časa mir, deluje normalno. Zaradi tega problema sem že menjal servisreja ker ni nič ugotovil. A tudi novi serviser v dveh pregledih še ni odkril napako. Mogoče kdo ve kje je problem? Hvala za pomoč ter srečno, prijetno in varno vožnjo vsem,

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Re: Gretje pri KIA CEED

Napisal/-a no-body So avg 17, 2013 9:51 am

kakšen senzor

El toro
Nov uporabnik

Napisal/-a El toro So avg 17, 2013 11:03 am

no-body je napisal/-a:kakšen senzor

Pravijo da ne. Vendar, ko je bil avto na servisu je kot zakleto gretje delovalo,a čeprav sem do servisa zmrzoval. :twisted:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So avg 17, 2013 8:30 pm

Pozdravljeni

Priklop na tester, kontrola vseh komponent .................... bi moralo roditi sadove, vsaj nakazati pot, nato se sklepa. Ali pa par dni pustiti vozilo na servisu, da neha delovati gretje..............

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

El toro
Nov uporabnik

Napisal/-a El toro Sr avg 21, 2013 8:46 pm

Vse to so že 3 krat "kao" naredili. 2 x na enem servisu, potem sem serviserja menjal, in drugi je prav tako "kao" vse pregledal, a nič. Jaz verjamem da kadak vse dela OK, je napako nemogoče odkriti, vendar če jo ne najdejo naj lepo vse komplet zamenjajo!!! Napaka pa se pojavlja pribižno na 500 do 1000 prevoženih km. Torej, bi avto moral biti zelo dogo na servisu.Po vsej verjetnosti bom moral še naprej zmrzovati v avtu. Rad bi pa vedel če se je komu že pojavila takšna napaka.
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov