Nasveti in napotki ter povpraševanja...

biolero
Nov uporabnik

Renalut Megane III - ročna zavora

Napisal/-a biolero Po avg 19, 2013 10:05 am

Najprej se je pojavil problem, da po zategnjeni ročni nisem mogel več pritisnit gumba za sprostitev, ker je bil v stanju, kot da bi bil pritisnjen. Nato sem z uprabo 'grobe sile' nekako sprostil ročno zavoro (še zdaj ne vem kako)..je pa problem, da zdaj ta gumb za sprostitev deluje zelo čudno - bolj kot zategnem ročno bolj težko je ta gumb stisnit tako, da se spet sprosti ročka za ročno zavoro..sem že klical na Renault servis pa so mi rekli, da tu nimajo kaj popravljat, da lahko samo menjajo celo ročko..ima kdo kakšno idejo?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Renalut Megane III - ročna zavora

Napisal/-a Fan Po avg 19, 2013 10:14 pm

Pozdravljeni

Same ideje tu ne pomagajo. Potrebno je demontirati ročko, pogledati kje blokira, popraviti/urediti to, in ročka bo spet delovala kot nova. Kaj pa pravi okrasna plastika, ki je na ročki, ali je do kraja ( na svojem mestu ) na ročici, ali se je tako vleklo ročico, da je malo zlezla z ročice, proti "gumbu" in s tem avtomatsko blokira spuščanje........................ skratka potrebno bo fizično pogledati kaj nagaja, vsekakor pa ni nič hudega, da se bi menjalo ročico.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

izotrop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotrop Če apr 05, 2018 6:30 pm

Pozdravljeni.
Gre za isti avto in za problem z ročno zavoro, vendar malenkost drugačen. Namreč, po tem ko avto stoji z zategnjeno ročno (ni važno ali do konca ali na rahlo), potem ob sprostitvi le-te in ob poskusu speljevanja, ta še kr drži - avto se ne premakne. V tem primeru speljem z malo višjimi obrati kot sicer, slišim pok in nato lahko speljem normalno. Med vožnjo potem nič ne blokira, le po speljevanju z mesta zavora očitno potrebuje silo, da spusti. Zanimivo, da se to zgodi, če avto stoji nekaj ur (vem, da se po 8-urnem delavniku to že pojavi; po kakšnem krajšem obisku pa ne) in to tudi zdaj, ko ni več mraza.
No, ker se mi vseeno ne zdi normalno in tudi ne zdravo za avto in je konec koncev tudi precej neprijetno, če te kdo gleda ko speljuješ, me zanima, če ima kdo kako idejo, za kaj bi lahko tu šlo in kako se da to rešit? Vem, da vas je tu precej mojstrov :) Hvala že vnaprej!

Aja, s samo ročico je pa vse OK - gre normalno gor in dol kot vedno, z isto lahkoto.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Če apr 05, 2018 7:09 pm

Kaze da zarusta. Mozno da malo zavorna tekocina pusca in ker je higroskopicna nase veze vlago.
Bo potrebno podret. Ziher steka le ena in se to vidi katero stran bolj dol potegne

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če apr 05, 2018 7:59 pm

Med deževnim obdobjem se ploščice sprimejo s kolutom. Ko spelješ se sprosti s tipičnim pokom. Če bo tudi po suhem vremenu blokiralo, se zapelji do serviserja. Pa povej s katerega konca si, da ti svetujemo glede izbire zaupanja vrednega serviserja.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Če apr 05, 2018 8:41 pm

Ma Renault pa so j***a glede tega. Smo imeli službenega Kangooja prve generacije in, če je po vožnji v dežju več dni stal je tako močno prijelo, kot da bi zategnil ročno, potem je 1x počilo in je bilo dobro.

izotrop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotrop Pe apr 06, 2018 3:47 pm

Najlepša hvala vsem za hitre odgovore :) Evo, bom videl kako se bo obnašal zdaj v naslednjih dneh, pa če ne bo boljše, grem na servis. Sem pa iz Maribora in bi se toplo priporočal za kakega dobrega serviserja ja :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov