pred kratkim sem si začel lastiti doma prirejeno različico fičota.. po desetih letih smo ga poskusili vžgati ampak ni vžgal.. ugotovili smo da je cinšpula slaba... že takrat ko je bila slaba se je začela segrevati po občutku bi rekel 70°C medtem ko je bila priklopljena na traktorski akumulator... potem smo cinšpulo zamenjali in je avto vžgal.. ampak se je spet močno segrela medtem ko je avto lavfal.. cca 5 minut... no avto ni nikoli lavfal več kot 5 minut saj potem na lepem crkne.. kaj je vzrok še ne vem.. predvidevam pa da je močno krivo to da "teče" na treh cilindrih.. vzroka še nisem odkril saj nisem imel časa se poglavljat v avto kaj veliko.. no danes sem pa podrl rekord cca 10 min vožnje.. in avto spet crkne.. ugotovil sem da je spet odpovedala cinšpula.. kot vedno je bila močno segreta... po parih urah v garaži sem ga priklopil na akumulator od kombija in preveril kje je problem.. cinšpula je bila spet vroča po parih minutah iz nje je začelo teči neko olje ravno tako kot pri prejšnji skozi njo pa ni šlo nič elektrike..
sedaj me pa zanima če je možno da cinšpulo popravim sam al moram spet kupiti novo ?
in kje bi lahko bil problem da se tako močno segreje ker to vrjetno ni normalno.. zaradi tega vrjetno tudi akumulator hitro zgubi napetost..
govorim o tej zadevi

se opravičujem za nerazumno razlago :/