Pozdrav spet,
@Fan in ostali mojstri...
Za rožljanje še nekako nisem našel vzroka. Pri izpuhu se plehi nikjer ne dotikajo, in izpuh ima lepo fraj hod levo-desno brez dotikanja karoserije, tako da rahlo že brez idej... En znanec mi je rekel, da bi naj bila kriva ta cev oz. del izpuha - pletenica (ovoj je iz pletenega jekla), notri pa je kot harmonika, ki pride tam na začetku pri mašini ven. V tej cevi je nek del, ki baje začne tak žvenketat čez cajt. Drugače jekleni ovoj je že sicer zelo načet, ampak se nikjer ne dotika zaščitnega pleha. Morda bi bilo kaj na tem ? Po katalizaroju če z roko vdarim se nič ne sliši, tako da sem ga nekako izključil iz opcije.
Pride pa pletenica tam baje okrog 150€, tako da ni ravno jo iti kar tak zamenjat, pol pa morda nebi bilo to krivo

.
Nisem še uspel posneti tega zvoka, zato pa sem našel na netu en videu, ko ima en tip identične probleme z teh "kovinskim" zvokom. Ima sicer VW Boro, ampak ta kovinski zvok-žvenketanje ali kakor koli ga poimenujem pa je identično.
00:02, 00:21 se to lepo sliši, pa potem tu in tam še med vožnjo.
http://www.youtube.com/watch?v=xRonpWC3SvYIdeje?
Drugo vprašanje pa imam glede čiščenja dušilne lopute. Omenil sem, da sem jo sčistil, ampak le kot je bila vgrajena. Sedaj pa bi jo še bolje očistil na način, da bi najprej odklopil akumulator, jo snel, previdno očistil s za tem namenjenim sprejem, nato zmontiral nazaj, in priklopil spet akumulator. A jo moram potem vseeno kalibrirat, če odklopim akumulator s čim bi prespelil računalnik?
Lp!