DePalmo je napisal/-a:Če ti je kaj do avta, boš menjal tudi olje v menjalniku. Tisti ki pa pravi da imajo ta olja doživljensko dobo in se ne menjajo, je pa šalabajzar!
pego206 je napisal/-a:Hvala za vse odgovore!
Imam še eno vprašanje, če bo kdo vedel. Prejšnji zimo mi je mehanik izmeril stanje hladilne tekočine, koliko minusa še zdrži... Opazil je, da se v ekspanzijski posodi na vrhu nabira olje. Opozoril me je naj pazim na indikator temperature in do zdaj se avto nikoli ni pregreval.
Ali je možno, da je nekdo nalival olje v ekspanzijsko posodo? Mislim vem, da je možno fizično notri naliti olje ampak zanima me ali to kakšna praksa, da se nalije nekaj olja med hladilno tekočino? Ali bi to naredil le nekdo ki je pijan in bi zamešal kam se naliva olje?
Sprašujem zato, ker avto ne pije niti malo olja in mi ni jasno kako bi prišel v hladilni sistem iz mašine. Če pa je olje prišlo iz motorja, kako se sploh loti to preverjati in servisirati?
marko01 je napisal/-a:Olje v menjalniku se menja na isti način kot v motorju. Na menjalniku je čep za izpust in nalivanje. Strošek pri mehaniku zanemarljiv.
Cene za jermene so pa takšne:
Komplet zobatega jermena 70€
Napenjalec mikro jermena je od 60€ pa do 150€ odvisno ali ima avto klimo itd.
Jermen mikro 12€
Vodna pumpa 32€
Antifriz 10€
Olje v menjalniku cirka 20€
Delo od 80 do 100 €.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov