Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vectra_brzi
Nov uporabnik

Opel gretje ne dela, pok pri prestavljanju/pospeševanju?

Napisal/-a vectra_brzi To avg 27, 2013 6:37 pm

Pozdrav vsem skupaj,

Gre se za vozilo Opel Vectra B 2.2 Dti
1.problem
Danes zjutraj sem ugotovil, da mi gretje kabine ne dela, temperatura motorja je normalna okoli 90 C. Piha samo mrzel zrak v kabino, do še nekaj dni nazaj je gretje delalo BP. Razdrl sem plastiko pri sopotnikovih nogah, obe cevi do pečke sta zelo vroči. Mokro ni nikjer po tleh. Antifriz je na polovici ekspanzijske posode.

Sedaj ko se je avto že skoraj ohladil, mi je takoj začelo pihat mlačno, potem pa vedno bolj hladno. Cevi pa ob štartu mlačne, potem pa že po nekaj metrih vedno bolj vroče, po 1 km pa že tako "žareče, da jih ne morem več prijeti. Se pravi je nekje zabita pečka in ne spusti vode skozi ? Se motim? Je lahko problem v ventilu?

2.problem
Motor mi rahlo potresuje v prostem teku in nisem prepričan, če je to normalno za starejše diesel motorje (ni CR)? Največ teh vibracij se čuti na volanu in čisto rahlo na celotnem vozilu.

Občasno mi rahlo poči ko hitreje in in ne najbolj "precizno" spustim sklopko, tudi prestavlja včasih malo težje, sploh v peto hladen gre težko oz. rabim veliko občutka. Isto poči, če sunkovito popustim oz. pohodim gas, tako, da sam menjalnik, sklopka in ves pogonski sklop (verjetno) niso problem. Precej trese pri pospeševanju v peti prestavi, v nižjih obratih (1500-2000 rpm) pri hitrosti 80-100 kmh, pri višji hitrosti pa več ne. V nižjih prestavah se tega (skoraj) ne opazi.

Je to vse skupaj lahko znak obrabljenega nosilca motorja (menjalnika) ? Čeprav sem sedaj poizkusil zanihati motor in ni videti, da bi zavibriral, zgornji nosilec zgleda BP.

Hvala za pomoč.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov