Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

Nizki obrati ?

Napisal/-a gtr35 To sep 03, 2013 4:33 pm

Pozdravljeni !

Kar nekaj časa je minilo, da mi je avto delal brez težav, no sedaj je pa spet začel kazati nase :(

Problem je pri obratih. Ko imam avto v prostem teku in stoji pri miru par minut, mu obrati padejo na tam okrog 500 rpm ( normalno so okrog 900-1000 rpm ), če prižgem klimo pa malo nad 1000 rpm ( v normalnih pogojih ).

Ko mu obrati padejo je avto tik pred tem, da crkne ( avto se začne tresti ) nato pa obrati spet poskočijo na 1000 rpm in spet na 500, da skoraj crkne in nato spet normalno dela naprej :twisted: Skratka obrati mu padejo na vsake toliko časa po intervalih , 2 do 3 krat poskočijo iz 500 rpm na 1000 in obratno, nato pa spet naprej dela normalno.

Ko mu obrati padejo na 500 rpm in malo stopim po gasu, se obrati takoj stabilizirajo nazaj na 900-1000 rpm + da takrat ko so obrati 500 rpm in prižgem klimo, so obrati na 900 rpm ?

Skratka zakaj avto izgubi obrate na vsake toliko časa ? Vožnja sicer poteka brez problemov !

Gre pa za Nissan Primero 1.6 , 1998 letnik 150.000 prevoženih ?

Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem :)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Nizki obrati ?

Napisal/-a .com To sep 03, 2013 4:49 pm

podoben primer kot pri meni; pri meni so bile krive svečke (r clio in r megane)
ker je nissan=reno, je krivec najbrž tapravi
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 To sep 03, 2013 6:15 pm

Zdele tale teden sem zelo zaseden, tako da drugi teden bom probal poklicati mehankarja in se dogovoriti za pregled :)

Drugo kot drugo, pa Nissana ne bi primerjal Renaultom :) Moja Primerca je še čistokrvna Japonka, sicer narejena v Angliji ampak še zmeraj 8)
Tako da to kar si napisal je žalitev za moj avto :lol: malo heca =P

Kar se pa tiče novih Nissanov ( diesel mašine ) to pa so Renault drek :lol: :huh:

Če še kdo ve kaj bi lahko bilo narobe z obrati, je vsako mnenje oz. pomoč dobrodošla :)

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 So sep 07, 2013 5:25 pm

Pozdravljeni,

Danes sem čistil motor, vse dele ki se jih je dalo spucati, kajti bil je zelo prašen motor in deli okrog njega :) Kot vedno 1 krat mesečno tudi pregledam vse življenske tekočine avtomobila.

Včeraj in danes avto že cele dneve stoji na dvorišču, in ko sem pred pol urce odprl pokrovček na hladilniku, da bi preveril nivo hladilno tekočine, se je takoj ko sem malo odprl pokrovček ulila ven hladilna tekočina, seveda sem takoj odreagiral in hitro zaprl nazaj pokrovček in po tistem nisem več odpiral. Do zdaj vedno ko sem odpiral pokrovček na hladilniku se NIKOLI do zdaj ni ven ulila hladilna tekočina, predvidevam, da je hladilnik pod nekim " pritiskom ", motor je hladen ( dva dni že stoji pri miru ).
Nivo hladilne tekočine v ekspanzijski posodi je OK v mejah normale.

Zanima me, če kdo ve kaj je lahko razlog, da je začela hladilna tekočina teči ven, takoj ko sem zavrtel pokrovček ? :?

Za odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem :)

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo So sep 07, 2013 6:25 pm

uuu tole pa ni dobro...

poknla ti je glava ali prepihalo tesnilo na glavi. zato ti kompresija uhaja v hladilni sistem. imel enak problem na svojem bivšem renaultu.

ti je premiera kdaj zakuhala?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Ne sep 08, 2013 1:36 am

@tešo hvala za odgovor :)

Ne Primera mi ni nikoli zakuhala, dela kot urca brez problemov. OK razen tistih nizkih obratov, ki se zadnje čase ne pojavljajo več :D

1 mesec nazaj ko sem nazadnje preverjal tekočino, je bilo vse dobro, včeraj pa " šok " ko je ven začela teči hladilna tekočina pri hladnem motorju :shock:

Avto pelje brez problemov, kazalec za temperaturo je OK, edino to iztekanje me je opozorilo, da nekaj ne štima ?

Kako resen pa je ta problem ? Avto uporabljam za službo, brez njega sem " mrtev " Ter koliko bi stalo popravilo, kar koli že je šlo ?

Mehankarja lahko pokličem šele jutri + do takrat moram avto uporabljat, imam službo . Ampak, zaenkrat je vse delalo dobro, avto peljal brez problemov zadnji mesec, edino to včeraj me je " šokiralo " :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 7 gostov