Nasveti in napotki ter povpraševanja...

andro-id
Nov uporabnik

HUNDAI SANTA FE IN KURILNO OLJE

Napisal/-a andro-id Po sep 09, 2013 10:33 am

POZDRAVLJENI.

Sem nov na tem forumu, upam pa na korektne odgovore, kljub temu, da bo moje vprašanje za nekatere "osebna žalitev" in sicer zanima me, če ima kdo kakšne informacije glede uporabe kurilnega olja kot pogonskega goriva za Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI, letnik 2006 do max. 2008 ???????

Predvsem, če je zadeva uporabna ali ne ????????

Zanimajo me vaše argumenirane izkušnje ali izkušnje vaših znancev in ne mnenja.

Hvala.

jeronimo
Novinec

Re: HUNDAI SANTA FE IN KURILNO OLJE

Napisal/-a jeronimo Po sep 09, 2013 11:49 am

Glih dubu odgovor mehanika kako je z 2.0TDI CR motorjem.
In je dal odgovor da zadeva prec ribne. Začne takoj črpalka v tanku delat opilke in posledice so znane.
Kako je prov z 2.2 CRDi motorjem bojo pa drugi povedal.
Najbolje je pa da tankaš in poročaš nazaj kake so posledice ;)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: HUNDAI SANTA FE IN KURILNO OLJE

Napisal/-a yashica Po sep 09, 2013 11:56 am

Za začetek... če te dobi carina bo kazen štiristo + evrov. Uporaba kurilca v starejšem dizlu ne bo pustila nekih posledi, medtem, ko je uporaba v sodobnem dizlu kjer pride gorivo v izgorevalno komoro pod visokim tlakom preko občutljivih šob dvorezen meč.. kaj hitro lahko ugotoviš, da ni razlika samo v barvi.

Razlike med kurilcem in dizlom:
-cetansko število pri kurilnem olju ni določeno in je slabše kot pri dizlu, zato lahko pride do zamikov vžiga in manjšega izkoristka pri delovanju motorja.
-kurilno olje pozimi v avtomobilu zmrzne (se strdi) veliko prej kot zimski dizel, ki ima dodane aditive.
- kurilno olje ima več mikroskopskih trdnih delcev (umazanije), ki v peči nimajo nobenega slabega učinka, vsekakor pa poškodujejo natančno brizgalno šobo v sodobnih dizelskih avtomobilih.
-dizelsko gorivo maže ključne elemente napajalnega sistema (ima mazalnost bistveno boljšo od kurilnega olja), kjer se ta parameter sploh ne določa.
-dizelsko gorivo je bistveno čistejše, saj vsebuje stokrat manj žvepla.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 6 gostov