Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Audi a6 1,9 Težave z ogrevanjem ogledal in še druga :)

Napisal/-a jaggy Po sep 09, 2013 1:14 pm

Lp. Imam omenjeni avto letnik 2001. Vem da je star in da je že dosti pretrpel ampak zadnje čase me heca tale elektronika. Ogledala se mi včasih ampak redko ogrevajo večina časa ne.. Potem ko avto odklenem odprem druga vrata kot voznikova se mi avto zaklene ker dobi signal kot da vrata niso sploh bila odprta, in še to ko odprem vrata mi notranje luči kar naprej utripajo kot bi imel disko :D (prvo mi je to delalo ko sem odprel sovoznikova vrata zdaj je še na voznikovi strani) Avta nočem prodati ker mi služi najbolj važnemu namenu :) prevozu v sližbo ampak danes me je zelo motilo ko sem imel ogledala mokra in nisem videl nazaj ker je deževalo... Ali je imel kdo podobne probleme?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Audi a6 1,9 Težave z ogrevanjem ogledal in še druga :)

Napisal/-a .com Po sep 09, 2013 1:17 pm

glede ogrevanja ogledal..najbrž je zaradi dotrajanosti materiala prišla voda v notranjost ogledala in ali oksidirala spoj kabla z ogrevalno ploščo ali prišla v preperel kabel... vzemite šipco dol in poglejte, če je kje rjavo ali preperel kabel... mojster ali popoldanec vam to zamenja za ''male pare''
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Po sep 09, 2013 1:31 pm

Bom pogledal, ampak vem da levo ogledalo še ni niti 3 leta staro ker je bilo takrat menjano...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po sep 09, 2013 3:34 pm

Precej verjetno zoksidiranki kontakti kar se tiče ogledala.

Pri vratih, pa verjetno gre za okvaro notranje ključavnice z mikrostikalom (ponavadi je krivo prav mikrostikalo).
Druga opcija, da so napokani kabli ki gredo skozi prednja vrata v vozilo (ponavadi cel šop. Kabli so tanki ko las).

Kaj pravi rač. pri priklopu na tester?

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Po sep 09, 2013 8:17 pm

Ga odpeljem po 15 :) pa potem sporočim kako pa kaj... Pa mislite da je to popravilo mikrostikal drago? (več kot 50€ ker pol raje gledam da mam disko notr) :D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po sep 09, 2013 8:25 pm

Pozdravljeni

Vse je odvisno od spretnosti tistega ki bo servisiral. V primeru menjave samo stikala..............strošek ne bi smel biti visok, pa vseeno se pustite presenetiti, stikalo ni drago, da se zamenja se pa obračuna po urah storitev. Drugi način je, da vam enostavno zamenja ključavnico z novo ................. ja potem pa boste potrebovali Persen kapljice :)
Zakaj pa si sami ne zamenjate ??????

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Po sep 09, 2013 8:56 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Vse je odvisno od spretnosti tistega ki bo servisiral. V primeru menjave samo stikala..............strošek ne bi smel biti visok, pa vseeno se pustite presenetiti, stikalo ni drago, da se zamenja se pa obračuna po urah storitev. Drugi način je, da vam enostavno zamenja ključavnico z novo ................. ja potem pa boste potrebovali Persen kapljice :)
Zakaj pa si sami ne zamenjate ??????

Lep pozdrav

Po resnici povedano nikoli se nisem spuščal v take stvari. Ker niti ne znam kaj veliko (gume že znam zamenjat :) ) Naj vsak dela opravilo ki ga najbolj zna (pa ne glih pri pooblaščenem serviserju ker ti znajo negativno presenetit z ceno...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 7 gostov