Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

ležaj alternatorja - vw

Napisal/-a matej_ To sep 10, 2013 12:03 pm

Zdravo.
Imam VW Tourana letnik 2010, prevoženih 151.000km, 2.0.tdi 140km.

Imel sem veliki servis nakar so me opozorili, da je v okvari ležaj alternatorja oz. da se ga sliši (tuli po domače). Aktiviral sem avtoelektričarja, vendar sem šele 18.9 fraj, da lahko šele takrat avto pripeljem k njemu.

Sedaj me zanima ali je kaj hudo narobe, ker bom v tem časi naredil še cca. 1500km dodatnih? Vem da lahko jermenico vtrga, kar močno podraži postopek ampak po izkušnjah v kolikšem času je pol res hin če se ga sliši samo od zunaj, v kabini se ne sliši tuljenja.

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: ležaj alternatorja - vw

Napisal/-a BoneS To sep 10, 2013 12:20 pm

Jaz sem ga menjal takoj. S tem, da je mogoce kaksen dan tulil, naslednji dan pa je ze tako grabilo, da sem prvo misli, da je nosilec motorja sel k vragu. Menjaj cim prej.
Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To sep 10, 2013 2:42 pm

Priporočam, da se stvar čimprej menja. Če zariba ali jo odtrga, bo zanič še (najmanj) gred alternatorja in bo še ta potrebna obnove.
Dokler se menja samo jermenica je precej hitro opravljeno...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr sep 11, 2013 10:41 am

Poleg vsega že napisanega še nabija preko jermena na šponar. Men se zdi 1.500 km velik.
Ker drugače boš menjal še šponar in mikrojermen...

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Sr sep 11, 2013 11:32 am

Mikrojermen je bil menjan sedaj na servisu.

Ma sem rajše vzel ženin avto za na šiht ona pa Tourana, bo nardila max 50km v teh dneh, razen v nedeljo gremo na izlet pa bo cca 400km narejenih. To bo pa že zdržalo, je tut avtoelektričar reku, da načeloma bi naj zdržalo sam garancije ne more dat, ampak priporoča da se čimmanj vozimo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr sep 11, 2013 1:19 pm

matej_ je napisal/-a:Mikrojermen je bil menjan sedaj na servisu.

Ma sem rajše vzel ženin avto za na šiht ona pa Tourana, bo nardila max 50km v teh dneh, razen v nedeljo gremo na izlet pa bo cca 400km narejenih. To bo pa že zdržalo, je tut avtoelektričar reku, da načeloma bi naj zdržalo sam garancije ne more dat, ampak priporoča da se čimmanj vozimo.

To da je bil mikrojermen menjan ne pomeni nič, ker ga lahko potem spet menjaš.
Saj je serviser vse povedal, ko je rekel vozi čimmanj. V angleškem prevodu: don't drive unless emergency... :jy

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 11, 2013 1:26 pm

Pa kaj je zdaj zanič?'Jermenica al ležaj alternatorja?ČĆe je jermenica bi jo načeloma moral zamenjat mehanik in po vsej verjetnosti brez demontaže alternatorja.Sicer pa a ni lažje it drugemu električarju kot met mogoče dodatne stroške ko bo šlo vse skup v rit nekje na cesti??

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Če sep 19, 2013 8:34 am

Ležaj - lager je bil zanič. Bila je velika nevarnost da zariba vse skupaj pa odtrga jermenico katera je bila nova.

Avto ma prevoženih 151.000km in k sreči, da sem vzel ženin avto za na šiht, da je ona naredila samo 100km namesto mojih 1500km, ker se je avtoelektričar držal za glavo ko je hotel popravit. Ležaj se mu je prvo razletel, potem pa je že bil tolko zapikan, da ga je mogu odrezat na eni strani, da ga je lahko dobil ven. Malo še pa bi šlo k hudiču vse skupaj.

Zdej pa spet prede mašina kot mora.

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če sep 19, 2013 10:12 am

matej_ je napisal/-a:Ležaj - lager je bil zanič. Bila je velika nevarnost da zariba vse skupaj pa odtrga jermenico katera je bila nova.

Avto ma prevoženih 151.000km in k sreči, da sem vzel ženin avto za na šiht, da je ona naredila samo 100km namesto mojih 1500km, ker se je avtoelektričar držal za glavo ko je hotel popravit. Ležaj se mu je prvo razletel, potem pa je že bil tolko zapikan, da ga je mogu odrezat na eni strani, da ga je lahko dobil ven. Malo še pa bi šlo k hudiču vse skupaj.

Zdej pa spet prede mašina kot mora.

lp

Odlično, da se ni vozilo z avtom. Pa super, da ste rešil.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 6 gostov