Nasveti in napotki ter povpraševanja...

slodreamer
Nov uporabnik

Težave pri vžigu

Napisal/-a slodreamer Sr sep 11, 2013 7:20 am

Pozdravljeni,

imam Forda Fiesto 1.6 16v 74kw bencin, letnik 12/2005, s prevoženimi 120.000 km. Avto je redno servisiran vsako leto pri uradnem serviserju. Že nekaj časa se pojavljajo težave pri vžigu, ki pa so v zadnjem času vse bolj pogoste. Dogaja se, da avto, čeprav normalno vžge (torej sklepam da akumulator ne more biti krivec), potem takoj ugasne. To se zgodi enkrat ali dvakrat zaporedoma, potem pa ko avto enkrat vžge, normalno deluje naslednjih nekaj vžigov. Najprej sem režavo "reševal" tako, da sem ob prižigu vozila takoj dodal plin, sedaj pa sem nekajkrat opazil, da je tudi stopalka za plin mrtva!
Marca, ko sem bil na zadnjem servisu, sem jim že opisal težave (niso bile še tako pogoste), pa so mi rekli da so tako ali tako menjali svečke, kar pa očitno ni bil vzrok težav.

Je morda kdo že imel podobno težavo? Bi lahko bil kriv bencin (tankam na petrolu, ponavadi 98 al 100 al kaj že majo :))?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Težave pri vžigu

Napisal/-a Ivan36 Sr sep 11, 2013 9:46 am

Hmm a ima Ford še vedno svečke programirane na 60.000km :?: Ako še pol jih spet menjaj, meni je tko na Mondeotu zezalo pa sem pogledal na listke in glej ravno še 300km do 60.000 od menjave :D

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Po sep 16, 2013 8:43 am

Hvala za odgovor ampak kot sem napisal, so na servisu marca menjali svečke. Sem pa opazil, da če dam kontakt in nekaj sekund počakam, preden vžgem avto, zaenkrat avto vedno vžge brez težav. Mogoče pumpa za gorivo potrebuje teh nekaj sekund? Predstavlja moje ravnanje kako tveganje da odpove kak pomembnejši del?

Carmack
Nov uporabnik

Napisal/-a Carmack Po sep 16, 2013 9:16 am

Sicer ne vem, kako je točno po pravilih, vendar se mi zdi bolje počakati par sekund, da se vsaj kontrolne lučke ugasnejo. Če ti vžge normalno, ko počakaš je očitno to to. Ne razumem pa, zakaj se je težava sedaj začela pojavljati.

lp!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po sep 16, 2013 9:55 am

Mogoce bi se pogledal, kako kaj deluje loputa za zrak. Meni tudi nekajkrat avto zjutraj ni hotel vzgati. Zgledalo je, kot bi mu zmanjkalo goriva. Skoraj ze zalaufa, pa koj crkne.
Avto mi je uspelo vzgati s plinom.
Na servisu sem opisal tezavo, vzrok pa je bila loputa za zrak. Ni se dobro odpirala/zapirala. Na njej je bilo nekaj "umazanije", ki je bila posledica sportnega filtra.
Ko se je to ocistilo, ni bilo vec tezav.
Slika

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Pe sep 20, 2013 7:27 am

Sem imel avto 2 dni na servisu, očistili so nek senzor, preverili loputo za zrak in posodobili software računalnika, včeraj mi je avto 2x ok vžgal, danes zjutraj pa doma prvič spet po starem, vžgal in plin popolnoma neodziven, ugasnem in ponovno vžgem, pa normalno deluje. Ko enkrat vžge, motor teče povsem mirno, 1000 obratov, potem pa postopoma pade na 900.
Po fitnesu (cca. 1h kasneje) je avto spet normalno vžgal.
Še kaka ideja mogoče? Nekaj sem bral (sicer za cliota) da bi lahko bil razlog tudi varovalka ali slaba izolacija kakšnega kabla?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 6 gostov