~toMmy~ je napisal/-a:To pa res ni nic posebnega, sekiras se lahko, ce bo dalje pil prevec olja. A v 16k km nisi nikoli sam preveril olja al kaj??
emozul je napisal/-a:Prosim vas za nasvet, kajti ne dolgo nazaj se mi je na računalniku izpisalo (dolij olje).
Naj vam povem, da je avto star pol leta in ima ca 16000km.
Meni se to zdi ne normalno, da mi je potrebno doliti olje.
Na na servisu pa pravijo, da je čisto možno, da je mašina nova in, da se še ni utekla-halo.
Mislim ali je to res, ali pa spet nategujejo piz.... jim .....
sašo5 je napisal/-a:emozul je napisal/-a:Prosim vas za nasvet, kajti ne dolgo nazaj se mi je na računalniku izpisalo (dolij olje).
Naj vam povem, da je avto star pol leta in ima ca 16000km.
Meni se to zdi ne normalno, da mi je potrebno doliti olje.
Na na servisu pa pravijo, da je čisto možno, da je mašina nova in, da se še ni utekla-halo.
Mislim ali je to res, ali pa spet nategujejo piz.... jim .....
meni je pa nenormalno, da nisi med recimo 3 in 5 tisoč zamenjal olje in filter....
Ne DOLIVAJMENJAJ IN V BODOČE VEDNO NA 15.000km
ne sprašuj kako, kaj in zakaj, ker očitno nimaš pojma, ampak naredi tako kot se ti reče....
emozul je napisal/-a:Glej meni so rekli na 30k, zato sem bil začuden, ker sem ubogal pooblaščeni servis.
Vem pa, da je priporočljivo na 15k, in to bom sedaj delal.
abbe je napisal/-a:men velikokrat stranke rečejo da jim avto ne kuri nič olja,ker spremljajo stanje na šipki,potem jim pa med 12000 in 15000 popije skoraj en liter olja.
govorim za vag grupo.
tko da je že to samo po sebi dokaz da je olje že iztošeno. tko da menjave na 30.000 km pri avtih k majo notr 4 l olja ni glih smiselno prakticirat.
drugo so vozila ki imajo notr cca 8-9l olja,tam tak interval še razumem nekako. pa še praviloma so to vozila z večjimi motorji ki laufajo na nižjih obratih.
Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 6 gostov