lada2103 je napisal/-a:Je morda kdo že slišal za problem pri novih astrah in cruzih? Gre za ropotanje zavornih čeljusti pri vožnji preko neravnin. Najbolje se sliši pri hitrosti okrog 20- 30 km/h. Problem je v vodilih čeljusti, kjer je prevelika zračnost, zato pride do opletanja in kovinskega zvoka. Stvar sicer ni nevarna, je pa nemogoče prenašati kaj takšnega pri novem avtu. Ker nisem edini, ki pozna ta problem in ga želi rešiti, me zanima ali je kdo že imel opravka s tem. O tem problemu so se razpisali uporabniki praktično po celem svetu od Rusije do Anglije. Zanimivo pa je,da pri nas na servisu o tem ne vedo nič. Ne gre za majhno serijo vozil, to se dogaja od letnika 2010 dalje na vseh astrah, cruzih in aveu. Čudno mi je, da tu na tem forumu o tem ni bilo še besede. Se nadaljuje...
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Znana napaka zadnjih 20 let, tudi na ostalih vozilih. Obstoječa vodila se zamenja in ta napaka se ne ponovi nikoli več.
Vodila ( jeklo ali inox ) so narejena po nosilcu, ni nekega univerzalnega ključa/vodila.
Lep pozdrav
maniaxxx je napisal/-a:Hudiča a je sploh še kak avto dandanes ki nima težav?
maniaxxx je napisal/-a:bo treba na koncu res francoza nabavit
maniaxxx je napisal/-a:kirga tvojga čeha? rumenko?
lada2103 je napisal/-a:OK, res bi z debelejšim pinom dosegel, da je zračnost manjša. Bi pa s tem vgradil neoriginalne dele, kar bi lahko v najslabšem primeru bilo izgovor za prenehanje garancije.
lada2103 je napisal/-a:Pravkar sem razstavil in namazal puše in vodila z gosto bakrovo mastjo. Poleg tega duši nihanje čeljusti ena vzmet, ki sem jo izdelal iz nerjaveče žice 2,6 mm
Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 6 gostov