Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lada2103
Novinec

Ropotanje zavornih čeljusti astra J, chevrolet cruze

Napisal/-a lada2103 To sep 17, 2013 10:40 am

Je morda kdo že slišal za problem pri novih astrah in cruzih? Gre za ropotanje zavornih čeljusti pri vožnji preko neravnin. Najbolje se sliši pri hitrosti okrog 20- 30 km/h. Problem je v vodilih čeljusti, kjer je prevelika zračnost, zato pride do opletanja in kovinskega zvoka. Stvar sicer ni nevarna, je pa nemogoče prenašati kaj takšnega pri novem avtu. Ker nisem edini, ki pozna ta problem in ga želi rešiti, me zanima ali je kdo že imel opravka s tem. O tem problemu so se razpisali uporabniki praktično po celem svetu od Rusije do Anglije. Zanimivo pa je,da pri nas na servisu o tem ne vedo nič. Ne gre za majhno serijo vozil, to se dogaja od letnika 2010 dalje na vseh astrah, cruzih in aveu. Čudno mi je, da tu na tem forumu o tem ni bilo še besede. Se nadaljuje...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Ropotanje zavornih čeljusti astra J, chevrolet cruze

Napisal/-a emozul To sep 17, 2013 11:50 am

lada2103 je napisal/-a:Je morda kdo že slišal za problem pri novih astrah in cruzih? Gre za ropotanje zavornih čeljusti pri vožnji preko neravnin. Najbolje se sliši pri hitrosti okrog 20- 30 km/h. Problem je v vodilih čeljusti, kjer je prevelika zračnost, zato pride do opletanja in kovinskega zvoka. Stvar sicer ni nevarna, je pa nemogoče prenašati kaj takšnega pri novem avtu. Ker nisem edini, ki pozna ta problem in ga želi rešiti, me zanima ali je kdo že imel opravka s tem. O tem problemu so se razpisali uporabniki praktično po celem svetu od Rusije do Anglije. Zanimivo pa je,da pri nas na servisu o tem ne vedo nič. Ne gre za majhno serijo vozil, to se dogaja od letnika 2010 dalje na vseh astrah, cruzih in aveu. Čudno mi je, da tu na tem forumu o tem ni bilo še besede. Se nadaljuje...

No jaz sem lastnik astre J, pa zaenkrat še nisem imel tega problema, pa upam, da ga ne bo.
Bom pa sedaj bolj pozoren na to!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To sep 17, 2013 2:19 pm

Pozdravljeni

Znana napaka zadnjih 20 let, tudi na ostalih vozilih. Obstoječa vodila se zamenja in ta napaka se ne ponovi nikoli več.
Vodila ( jeklo ali inox ) so narejena po nosilcu, ni nekega univerzalnega ključa/vodila.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 17, 2013 3:09 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Znana napaka zadnjih 20 let, tudi na ostalih vozilih. Obstoječa vodila se zamenja in ta napaka se ne ponovi nikoli več.
Vodila ( jeklo ali inox ) so narejena po nosilcu, ni nekega univerzalnega ključa/vodila.

Lep pozdrav

Ja ampak Aster J je kar nekaj s tem problemom. Jaz osebno ga nisem imel. Dokler nisem šel k enmu privat rihtat zavore kater mi je dal gor ploščice druge firme in niso bile original.
Takrat je pa tako ropotalo po cesti, da sem mislil, da bo vse skupaj padlo dol.
Sprva nisem pomislil na zavore ampak ko sem testiral prek neravnine z stisnjeno bremzo pa ropotanja ni bilo.
Pri meni so za ropot bile krive neoriginal ploščice. Pa tudi kataloška ni bila čisto ista in so bile za bencinarje čeprav po velikosti ploščic so enake originalom.
Verjetno je bil tist plehek ki drži ploščico kriv/drugačen. Nekaj

Ampak tale ropot bremz je poznan "problem" Astre J.
http://www.youtube.com/watch?v=N1Uh-hR_OXg

http://vauxhall.workshop-manuals.com/as ... hp?id=1041
čeprav nevem če je to rešitev
Zadnjič spremenil tomzzi, dne To sep 17, 2013 3:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 17, 2013 3:11 pm

Hudiča a je sploh še kak avto dandanes ki nima težav? Zadnje čase je vse kaput, nemci pa še posebaj zgleda, bo treba na koncu res francoza nabavit =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 17, 2013 4:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:Hudiča a je sploh še kak avto dandanes ki nima težav?

Tisti, pri katerem se odločil ignorirat vse težave in klepat kilometre.
To je tko k Alfa....jo morš žgat non stop, da nima časa crknit :mrgreen:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 17, 2013 4:26 pm

JoJO, :lol: vsaj zaspati ne moreš ako vedno, kaj ruži pa tleska =P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 17, 2013 4:34 pm

maniaxxx je napisal/-a:bo treba na koncu res francoza nabavit =P

Kupi mojga čeha :D
Pije sicer mal več k TSI (5 litrov oops ), sam vsaj ketne nima :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 17, 2013 5:08 pm

kirga tvojga čeha? rumenko?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 To sep 17, 2013 5:10 pm

OK, res bi z debelejšim pinom dosegel, da je zračnost manjša. Bi pa s tem vgradil neoriginalne dele, kar bi lahko v najslabšem primeru bilo izgovor za prenehanje garancije. Nisem pa zasledil, da obstajajo tovarniški pini večjega premera. Ob vsem , kar sem zasledil na netu o tej napaki, me čudi, da ni boljše rešitve od samolepilne 3M nalepke. In to ponuja tovarna kot rešitev pri novih avtomobilih!!!
Katastrofa. In potem so ljudje, ki ponosno vihajo nos nad nenemškimi avtomobili. Kaj takega si ni privoščila niti Zastava v bivši jugi. Naj mi kdo razloži kako je možna takšna serijska napaka.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 17, 2013 5:16 pm

maniaxxx je napisal/-a:kirga tvojga čeha? rumenko?

Nadaljujeva na ZS ;)

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 To sep 17, 2013 7:41 pm

Pravkar sem razstavil in namazal puše in vodila z gosto bakrovo mastjo. Poleg tega duši nihanje čeljusti ena vzmet, ki sem jo izdelal iz nerjaveče žice 2,6 mm

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To sep 17, 2013 10:08 pm

lada2103 je napisal/-a:OK, res bi z debelejšim pinom dosegel, da je zračnost manjša. Bi pa s tem vgradil neoriginalne dele, kar bi lahko v najslabšem primeru bilo izgovor za prenehanje garancije.

lada2103 je napisal/-a:Pravkar sem razstavil in namazal puše in vodila z gosto bakrovo mastjo. Poleg tega duši nihanje čeljusti ena vzmet, ki sem jo izdelal iz nerjaveče žice 2,6 mm

Pozdravljeni

Vodila niso večja/debelejša, temveč drugače narejena. Po zunanjosti se ne loči od originala, samo konstrukcijsko je drugače narejeno. Je pa vseeno tudi če se bi videlo. Dokler imate papir/račun o strokovni vgradnji, se ne izgubi garancije. In ja, čudi me, da vas skrbi garancija, ob tem pa sami vijačite po vozilu ................. ja, zaradi tega pa lahko izgubite garancijo :)

Lep pozdrav

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 To sep 17, 2013 10:11 pm

Zanima me kako so drugače narejena, če je pa problem v tem,da je prevelika zračnost med pušo in pinom. Menda je v tem problem, od kod sicer zračnost...O tem,da kaj sam naredim in vgradim original pa menda ne more bit problem.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To sep 17, 2013 10:30 pm

Pozdravljeni

Kot sem že omenil, je to stara napaka, ki jo do danes nekateri servisi ne znajo odpraviti.
Kako se odpravi nezaželen zvok, je plod domačega znanja + nekaj meritev, ki so jih opravili v ATEju ....................... to enako napako odpravljamo za večina pooblaščenih servisov različnih znamk vozil. Samoumnevno je, da znanje tržimo.

Če se navežem na vaš post zgoraj.................vsak poseg v vozilo s strani tretje osebe je lahko izgovor za prenehanje garancije. Pa je vseeno kateri deli so bili vgrajeni - originalni ali Kitajski.

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 6 gostov