Napisal/-a hippo To sep 24, 2013 7:40 am
Malo dejstev:
- ATE in TRW imata praktično isto ceno (včasih je en cenejši, drugič pa ta drugi)
- TRW je kvaliteta precej padla (zvijanje diskov, pokanje in cviljenje ploščic)
- Delphi je poden od robe
- Brembo je v tem cenovnem rangu še slabši od Delphija
- prvovgradnja za VAG nikoli ni bila Textar/Brembo, ponavadi je bila kar ATE/TRW (oz. v zadnjem času pa to kar sami pacajo v svojih fabrikah po Bosni, v Turčiji in na Kitajskem).
Zdej pa takole:
ATE power diski so sicer super zadeva, ampak je material mehkejši kot pri navadnih ATE diskih in se posledično prej obrabijo. Jaz sem imel na Passatu spredaj kombinacijo ATE power diski + ATE navadne ploščice in je zadeva po 50kkm začela rahlo tresti, diski so bili že precej obrabljeni. Na ploščicah je bilo pa še veliko mesa, vsaj še za kakšnih 30kkm (to je seveda subjetkivna ocena).
Do sedaj sem imel pri ATE robi samo tri primere, kjer je diske zvilo po recimo 1-2 tisoč km. V prvem primeru je bil problem slaba montaža, pri drugem je bil problem v ležaju ali silenu (1x so se diski drejali, pa jih je zvjo, gor so se dali drugi diski, pa jih je spet zvilo, po menjavi ležaja/silena pa ni več zvijalo), v tretjem pa še čakam na update.
Pri količini prodanega je to zelo malo. Sicer je pa tako: če je disk zvit že ob montaži, potem trese takoj. Če pa je montaža nepravilna potem pa ga počasi začne zvijat in se po recimo tisoč prevoženih km začne počasi čutiti. Dlje ko se voziš, bolj disk zvija in seveda bolj trese.
Kar se zavor tiče se proda največ ATE kombinacija ali pa čisto poceni nemški diski in ploščice, ki so seveda zelo poceni, pa še vedno dobri. Da ne bo kdo mislil da samo nakladam, imam na obeh mojih avtih (A6 in Galaxy) ta poceni kombinacijo gor in sem zelo zadovoljen. Sploh pa za ta denar...
Pa zelo pomaga dobra zavorna tekočina. ATE ima sedaj v DOT 4 kombinaciji še SL6 ali pa Racing Blue varianto, ki so zelo poceni.