Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rockness
Nov uporabnik

Cviljenje turbine (mogoče aktuatorja ali wastegate-a)

Napisal/-a rockness Sr okt 02, 2013 9:13 pm

Pozdravljeni

sem lastnik VW Golfa V, letnik 2007, 1.9 TDI (105KM). Pred kratkim se mi je pojavil dokaj nenavaden problem :roll: . Pri hladnem motorju mi namreč iz turbine prihajajo nenavadni zvoki (sliši se kot glasno cviljenje - še najbolj podobno cviljenju jermena) :huh: . Avto normalno vleče in ne izgublja moči. Cviljenje preneha po približno 3-5minutah oziroma, ko se avto začne segrevati. Cviljenje je prisotno le pri pospeševanju in sicer do približno 2000obr/min (nad 2000obr/min preneha). Prav tako je cviljenje prisotno, če avto stoji na mestu in dodajam plin (do maksimalno 2000obr/min). Cviljenje NI prisotno, če se vozim pri konstantnih obratih. Zanimivo pa je, da cviljenje popolnoma preneha, če iz aktuatorja snamem vakuumsko cevko.

Lepo bi vas prosil, da mi napišete kaj bi to sploh lahko bilo? :huh: :huh: :huh:

rockness
Nov uporabnik

Re: Cviljenje turbine (mogoče aktuatorja ali wastegate-a)

Napisal/-a rockness To okt 08, 2013 12:20 pm

Mogoče bo nekomu koristil podatek:
- piskanje se postopoma odpravi z zmanjšanjem dolžine ročice (za en obrat matice) med aktuatorjem in vzvodom na turbini, ki odpira in zapira "VENE" v tubini. VNT turbine nimajo wastegate.

čare
Mojster foruma

Re: Cviljenje turbine (mogoče aktuatorja ali wastegate-a)

Napisal/-a čare To okt 08, 2013 1:34 pm

Ja ja ti kar d***j štangco pa ugotavljaj zakaj piska ampak na koncu boš vseeno prišel do tega da bi blo fajn nest turbino komu pokazat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov