Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

zavorni diski Zimmermann

Napisal/-a fantom So okt 12, 2013 5:45 pm

Pozdravljeni, ali kdo pozna zgoraj omenjene zavorne diske. Moj S60 je potreben novih zavor. Naročil sem ATE zavore ker jih dobro poznam in sem z njimi bil vedno zelo zadovoljen, ampak ima na žalost trgovec (gmt in euroton) z dobaviteljem nekakšne težave in mi jih nemore naročit. Kot alternativo so mi bili ponujene v naslovu omenjene zavore, zdaj me pa zanima če jih kdo pozna (kvaliteta, vzdržljivost, obraba...). Prosim če mi lahko pomagate. Hvala za vsak nasvet ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: zavorni diski Zimmermann

Napisal/-a Fan So okt 12, 2013 7:23 pm

Pozdravljeni

Se odide k drugemu ponudniku, ki nima limita kaj lahko ponudi naročniku. Za Ate lahko kontaktirate uporabnika @hippo
V koliko imate dobre izkušnje z ATEjem, je vsa možnost, da vas Zimmermann razočara. Sicer je pa vse odvisno od stila vožnje in obremenitev zavornega sistema.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So okt 12, 2013 7:29 pm

Za ATE kliči stahlgruber.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R So okt 12, 2013 8:02 pm

Ate še nisem vozil v nobeni kombinaciji, imam pa na Passatu kombinacijo Brembo 4 batna čeljust (batki 36mm in 40mm), ki grize v navrtanega Zimmermanna od Superba (312mm) in v slabih 80kkm ni nobenega pokanja, ob vsaki menjavi zimske-letne sčistim/povrtam s 4ko luknje.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne okt 13, 2013 7:45 am

Pomoje komot vzameš zimmerman...

Na avtih (različnih) sem do sedaj imel (disk) zavore ATE, Delphi, TRW, RaiCam, Ferodo... in pri nobeni znamki nisem opazil razlike med original vgrajenimi zavorami.

Edina izjema je bila pri "paknah" na polotu, ko sem jih menjal, sem kupil ene full poceni (mislim da trusting, nisem pa 100%) in je ročna slabše prijela kot prej z originalom.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne okt 13, 2013 7:33 pm

Vsem bi se rad zahvalil za odgovore. če pa se še kdo kaj spomne pa naj kar napiše, do srede imam čas. hvala vsem ;)

dampop
Nov uporabnik

Napisal/-a dampop Ne okt 13, 2013 8:03 pm

Jaz imam Zimmermannove diske in ploščice (60k kilometrov), po novem tudi zadnje pakne (obloge). Zaenkrat vse brez težav, cviljenja ali česa podobnega, res pa je, da vozim zelo zmerno. Cena je zelo konkurenčna -- 20 evrov za zavorne ploščice, še za moj bicikl so dražje. :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne okt 13, 2013 8:44 pm

RedBaron je napisal/-a:Pomoje komot vzameš zimmerman...

Na avtih (različnih) sem do sedaj imel (disk) zavore ATE, Delphi, TRW, RaiCam, Ferodo... in pri nobeni znamki nisem opazil razlike med original vgrajenimi zavorami.

Edina izjema je bila pri "paknah" na polotu, ko sem jih menjal, sem kupil ene full poceni (mislim da trusting, nisem pa 100%) in je ročna slabše prijela kot prej z originalom.

če je to res pomeni da je tut nožna zavora slabše prijela.

kar se tiče zimmermannna sem jih jaz imel in lahko rečem da so mi popokal okoli luknjic,je pa res da se jih ni šparalo in so morale marsikaj dati skos..
lahko pa trdim da so slabše kot ate power ki jih imam sedaj na vozilu.
tud materjal je pri ate-ju veliko bolj "nerjaveč" kot pri zimmermannu
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 13, 2013 9:02 pm

Pa ma zimmermann samo te navrtane varjante al ma tud čist navadno klasiko v programu?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne okt 13, 2013 9:11 pm

čare je napisal/-a:Pa ma zimmermann samo te navrtane varjante al ma tud čist navadno klasiko v programu?

ma tut navadne pa ma tut take k so "pofarbani" da ne rjavijo.
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 13, 2013 9:13 pm

Kdo pa to pri nas prodaja? Stahlgruber ma tisto hard varjanto to vem.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne okt 13, 2013 9:18 pm

Pozdravljeni

Večina je klasika, so pa tudi navrtani ...................... in tukaj je problem, navrtajo klasiko, s tem dejanjem poškodujejo tirnice v materialu .................
Je pa vse odvisno od stila in obremenitev zavornega sistema .............................. več ali manj se lahko vse pregreje, trenutno je samo karbon na tržišču, ki se ne da pregreti - je pa res, da je nehumano drago

Največjo ponudbo Zimmermann ima: http://www.avtodeli.com/

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne okt 13, 2013 10:02 pm

Včasih (lahko, da še vedno) je bil Zimmermann prvovgradnja pri BMWjih

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne okt 13, 2013 10:57 pm

ESX je napisal/-a:Včasih (lahko, da še vedno) je bil Zimmermann prvovgradnja pri BMWjih

Pozdravljeni

Prvovgradnja za Bavarca je Ate in Textar, slednji je bolj pogost in še najmanj nagaja ko je vgrajen. Vse ostalo je pogreb, ko je vgrajeno na Bavarcu

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po okt 14, 2013 9:37 am

abbe je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:Pomoje komot vzameš zimmerman...

če je to res pomeni da je tut nožna zavora slabše prijela.

Načeloma bi res moralo bit tako, ampak pri nožni nisem opazil razlike, res pa je, da sem imel reguletor zadnjih zavor malo bolj odprt :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po okt 14, 2013 11:11 am

fantom je napisal/-a:Pozdravljeni, ali kdo pozna zgoraj omenjene zavorne diske. Moj S60 je potreben novih zavor. Naročil sem ATE zavore ker jih dobro poznam in sem z njimi bil vedno zelo zadovoljen, ampak ima na žalost trgovec (gmt in euroton) z dobaviteljem nekakšne težave in mi jih nemore naročit. Kot alternativo so mi bili ponujene v naslovu omenjene zavore, zdaj me pa zanima če jih kdo pozna (kvaliteta, vzdržljivost, obraba...). Prosim če mi lahko pomagate. Hvala za vsak nasvet ;)

ATE dobiš pri meni (ceneje kot v Stahlgruberju).
Za podatek o power diskih bi pa rabil malo več podatkov o vozilu.
Navrtanih zimmermann jaz ne bi gor dajal, ravno zaradi pokanja okoli luknjic.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po okt 14, 2013 9:57 pm

hippo je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:Pozdravljeni, ali kdo pozna zgoraj omenjene zavorne diske. Moj S60 je potreben novih zavor. Naročil sem ATE zavore ker jih dobro poznam in sem z njimi bil vedno zelo zadovoljen, ampak ima na žalost trgovec (gmt in euroton) z dobaviteljem nekakšne težave in mi jih nemore naročit. Kot alternativo so mi bili ponujene v naslovu omenjene zavore, zdaj me pa zanima če jih kdo pozna (kvaliteta, vzdržljivost, obraba...). Prosim če mi lahko pomagate. Hvala za vsak nasvet ;)

ATE dobiš pri meni (ceneje kot v Stahlgruberju).
Za podatek o power diskih bi pa rabil malo več podatkov o vozilu.
Navrtanih zimmermann jaz ne bi gor dajal, ravno zaradi pokanja okoli luknjic.

do srede imam čas tako da bi te prosil če bi mi lahko sporočil cene na zs od navadnih ate in od poverdiscov. gre se pa za vozilo volvo s60 d5, letnik 2004. dimenzija diskov spredaj 305mm, zadaj 288mm. če pa še kaj potrebuješ mi prosim javi. hvala za tvoj trud!
drugače pa zadeve nabavljam v gmt in pa v evrotonu zaradi rabata ki pa ga v kakšni drugi trgovini nebom dobil oz vsaj ne toliko.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To okt 15, 2013 7:49 am

fantom je napisal/-a:do srede imam čas tako da bi te prosil če bi mi lahko sporočil cene na zs od navadnih ate in od poverdiscov. gre se pa za vozilo volvo s60 d5, letnik 2004. dimenzija diskov spredaj 305mm, zadaj 288mm. če pa še kaj potrebuješ mi prosim javi. hvala za tvoj trud!
drugače pa zadeve nabavljam v gmt in pa v evrotonu zaradi rabata ki pa ga v kakšni drugi trgovini nebom dobil oz vsaj ne toliko.

Imaš na zs.

night
Nov uporabnik

Napisal/-a night Pe okt 18, 2013 8:03 am

Pozdravljeni!

Tudi jaz se strinjam z prejšnimi odgovoti, nekje na nemškem forumu sem prebral , da so pri Zimmermannu imeli kar nekaj težav v proizvodnji in jim je kvalitete zelo padla. Zato bi ti jaz tudi rajši priporočal diske ATE. Lani sem kupil ATE power brake diske in pa kermične zavorne ploščice in sem več kot zadovoljen s kvaliteto pa tudi cena je bila zadovoljiva. Poišči na spletu trgovino HERKULES v Ljubljani, jaz sem jih tam dobil najceneje!
LP,

godsangel
Nov uporabnik

Napisal/-a godsangel Pe dec 20, 2013 2:54 pm

Pozdravljeni,

moja mašina potrebuje nove zavorne ploščice in morda tudi diske. Po prebiranju forumov sem se odločil da bi nabavil od ATE. Imam že ponudbo od Stahlgruberja ampak vidim, da je tukaj Hippo pisal, da lahko zrihta bolj ugodno.

Avto je Fiat Bravo 198, letnik 2007+, 1.9 multijet 110kw (150km). Avto ima spredaj senzorje za zavorne ploščice, zadaj pa ne. Hippo, zanima me kaj bi lahko ponudil in tudi če bi lahko potem slednje montiral kje pri tebi (tudi da se iskreno pogleda ali se potrebujejo novi diski ali se zbrusi obstoječe in nabavi zgolj ploščice).

Hvala in lep pozdrav,
Mitja
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov