Nasveti in napotki ter povpraševanja...

igorpassat
Nov uporabnik

izguba moči rumena spirala utripa na Passatu 2010

Napisal/-a igorpassat Pe nov 01, 2013 9:21 am

imam passata 1.6 TDI 77 kw 165000 prevoženih letnik 2010
med vožnjo se prižge rumena spirala,preklopi v rezervni program izklop turba vožnja samo do 2800 obratov,če avto ugasneš se resetira in spet gre.do nasljednjega prižiga lučke in spet vse na novo.avto ugasnit in naprej.vklop rumene lučke se dogaja tako pri malih obratih kot pri večjih.
Na testerju pokaže hladilnik izpušnih plinov kjer je tudi senzor.
Zanima me če je kgo ta hladilnik že očistil,če je sploh mogoče ali če bi lahko menjal samo senzor na hladilniku.
Kolikor sem se pozanimal menjajo cele hladilnike v kompletu CENA JE KAR LEPA OKOL 500 EURO
ZATO ME ZANIMA ČE SE DA KJE DOBIT SAMO SENZOR za ta hladilnik let.2010
ali če se ga da kako očistiti.
brskal sem po netu pa nisem našel kaj primernega
ALI obstaja kakšen aditiv za čiščenje teh sajastih delcev ki se nabirajo na hladilniku,da bi ga dodal gorivu.
Če ima kdo ali je imel isti problem prosim če mi kaj napiše

Ko bom napako odpravil napišem kaj smo naredili in za kako ceno

LP

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: izguba moči rumena spirala utripa na Passatu 2010

Napisal/-a yashica Pe nov 01, 2013 10:26 am

Odpovedovanje hladilnikov na 1.6 tdi motorjih (predvsem začetnih serij) je znana napaka in pride vse skupaj precej drago. Original hladilnik pride z delom na pooblaščencu okrog 630€. Se spomnim, ko je kolega za golfa 6 čakal skoraj dva meseca na ta kos. To je bilo ravno v času, ko so na hladilniku izvedli neko spremembo in je bila čakalna doba za novi del za vw škandalozna... če izhajamo iz tega, da se običajno kos, ki je naročen do pol druge ure lahko prevzame že naslednji dan (večina delov za grupo je tako ali tako na lagerju v Stuttgartu).

Če je avto redno servisiran na pooblaščencu bi na tvojem mestu najprej poskusil dobiti kakšen dober % kulance. Najprej vztrajaj na kulanci. Ne bi škodilo, če na tehnično službo napišeš kakšen mail v obliki razočaranega lastnika vozila, ki je plačal kvaliteto dobil pa... veš sam!
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe nov 01, 2013 10:37 am

Če je redno servisiran pri pooblaščenem servisu ti morajo priznati saj kularico (50% vsaj)
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 01, 2013 11:26 pm

Resno? Dva pondelka in en tork star passat, pa že špila lightshow ki te opizdne za 500€? :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 01, 2013 11:29 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Resno? Dva pondelka in en tork star passat, pa že špila lightshow ki te opizdne za 500€? :roll:

to si zj tko napisal ko da se drugi avti ne kvarjo.
sj ma avto že kr neki km za sabo....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 01, 2013 11:39 pm

Yebiga, sorry, samo nekak mi ni normalno da dva pondelka in en tork star passat, pri 165.000km pali lajtšow.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo So nov 02, 2013 11:40 am

Na vw forumu sem prebral da do 160 000km naj bi avto delal z rednimi servisi.Poli pa :sadd

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So nov 02, 2013 12:13 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Yebiga, sorry, samo nekak mi ni normalno da dva pondelka in en tork star passat, pri 165.000km pali lajtšow.

A drugim se pa to ne zgodi? Cela senzicionalna zgodba ker se je na passatu pri 165k km prižgal lightshow.
Dejte vi na tem forumu že dojet da se vsi avti kvarijo od prvega do zadnjega, nepokvarljivega avta ni in ga ne bo!!!!!!!! :roll: Sam to je že kar veliko zgleda za marsikatero glavo na tem forumu...

Pa btw še marsikaj drugega se zgodi pa ni normalno. Ampak se pač zgodi, lahko je nesreča, lahko je splet okoliščin, lahko je serijska napaka, faktorjev je miljon pri avtih tvjih pa še čem....

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So nov 02, 2013 12:59 pm

jaqckoo je napisal/-a:Na vw forumu sem prebral da do 160 000km naj bi avto delal z rednimi servisi.Poli pa :sadd

Eno je prebrati drugo je izloščiti bistvo tega zapisa, ki si ga prebral na vw-ju. Tovarna vsako komponento dimenzionira na neko življensko dobo in ko se začne to kvarit prihajajo dobički v obliki dragih nadomestnih delov pri katerih imajo brez problema 300% marže. Ko greš na servis in vprašaš za ceno novega motorja 1.6 tdi, se zjokaš zaradi višine zneska, ko vidiš kakšna je nabavna cena te zaradi razlike kap. Ko malo vidiš kakšne so cene in marže pri originalnih delih ti pade čeljust na tla.
1992 Fiat Uno 60 SX

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo So nov 02, 2013 2:12 pm

Na tvojem mestu bi se pozanimal na kakšnem avtodpadu.mogoče ga je ker razbil ........
pa da ne bo ker narode razumel 8)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So nov 02, 2013 2:26 pm

Ma kakšen avtoodpad neki. Hladilniki izpušnih plinov na teh motorjih so imeli do tovarniških popravkov precejšnje težave kar pomeni, da gre za tovarniško napako. Nič manj kot težit servisu oziroma tehnični službi in vztrajat pri 100% kulanci in na koncu se bo videlo koliko bo tovarna dala odstotkov. Če se bo samo spraševalo na servisu koliko pride menjava, se ne bo nihče zavzel za stranko. Glede na to, da gre za znano napako je treba vztrajat pri kulanci in pika... do zadnjega, šele na to se išče alternative.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 03, 2013 10:13 am

No, očitno pri vagu niso nikoli imeli sreče z 1.6 dizl motorji....

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 03, 2013 2:04 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No, očitno pri vagu niso nikoli imeli sreče z 1.6 dizl motorji....

Ha ha ha... pol pa naj mi zaboga nekdo pove ( ker več kot očitno ima vag ZELO velike problem z vsemi motorji v ponudbi ) kako zaboga se jih potem tolikoi vidi na cesti? Kaj zgolj sreča ali kaj... prosim razsvetlite me!!!!

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 03, 2013 2:11 pm

Kakšen hladilnik??? :roll:

Senzor temperature izpušnih plinov se zamenja posebej, strošek je pa 220€ z delom na pooblaščencu (za 2.0TDI DPF, sklepam da je za 1.6 podobna cena).
Vzrok je pa 99% prepočasna vožnja, pod zelo nizkimi obrati.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 03, 2013 2:27 pm

King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:No, očitno pri vagu niso nikoli imeli sreče z 1.6 dizl motorji....

Ha ha ha... pol pa naj mi zaboga nekdo pove ( ker več kot očitno ima vag ZELO velike problem z vsemi motorji v ponudbi ) kako zaboga se jih potem tolikoi vidi na cesti? Kaj zgolj sreča ali kaj... prosim razsvetlite me!!!!

lp

Ne z vsemi :) Samo z 1.6 :) Sej veš...golf 1, pa 2,.. :D Večni avto in večni motor, ki je spuščal olje na vseh možnih vogalih in si delal generalke na vsakih 150-200kkm :D
1.9 je pa ql :)
Zdej pa preberem, da 1.6 tdi dela samo do 160kkm, pol pa je joj in da so deli dragi za popizdit.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 03, 2013 2:33 pm

King1 je napisal/-a:

lp

To je pa zato ker ma folk v glavi da je VW neuničljiv.Ti pa nisi mel še nobenga in tega ne veš.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 03, 2013 3:00 pm

čare je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

To je pa zato ker ma folk v glavi da je VW neuničljiv.Ti pa nisi mel še nobenga in tega ne veš.

O imel imel... in to štiri. ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 03, 2013 5:13 pm

King1 je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

O imel imel... in to štiri. ;)

lp

OFF: in pol si forda kupu? :roll: :lol: :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne nov 03, 2013 5:37 pm

Badzo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Yebiga, sorry, samo nekak mi ni normalno da dva pondelka in en tork star passat, pri 165.000km pali lajtšow.

A drugim se pa to ne zgodi? Cela senzicionalna zgodba ker se je na passatu pri 165k km prižgal lightshow.
Dejte vi na tem forumu že dojet da se vsi avti kvarijo od prvega do zadnjega, nepokvarljivega avta ni in ga ne bo!!!!!!!! :roll: Sam to je že kar veliko zgleda za marsikatero glavo na tem forumu...

Pa btw še marsikaj drugega se zgodi pa ni normalno. Ampak se pač zgodi, lahko je nesreča, lahko je splet okoliščin, lahko je serijska napaka, faktorjev je miljon pri avtih tvjih pa še čem....

Napačno si dojel.Vsem je jasno,da se vsi avti kvarijo,je pa še veliko VAG-frikov,ki še niso dojeli,da so tudi njihova kolica med njimi.Kaj misliš,od kod ta fama o nepokvarljivosti in kakovosti nemcev,potem se čudite zakaj takšna reakcija "nevoščljivih"?! :roll:

PS-imel sem dva nemca (hrošč 1300 ,golf I ,1.6D) in s veliko različnih službenih vozil iz družine VAG,sem prevozil čez milijon km.Razen starega 1,9TDI 90 (tista dva,ki sem si lastil,sta spet zgodba zase),so vsi ostali bili povprečni.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

igorpassat
Nov uporabnik

Napisal/-a igorpassat Pe nov 15, 2013 6:42 pm

Avto popravljen
Menjali so mi hladilnik za povratni vod izpušnih plinov
Napako je bila na senzorju ki je bil na hladilniku,menjajo komplet ker se posebej ne da naročit
To sem preverjal tudi sam,in nisem našel takega senzorja ali kakšne kopije TEGA HLADILNIKA.
Te hladilnike izpušnih plinov imajo avti od 2010 dalje

Cena na pooblaščencu kar lepa plačal sem 491,00 euro
Edino v tolažbo je garancija na del,kopij pa še ni ŽAL

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov