Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MateSLO
Novinec

Občasno tresenje volana

Napisal/-a MateSLO Po nov 11, 2013 11:06 am

Imam malo nenavaden problem.

Na avto sem dal nove (zimske) pnevmatike in sedaj mi trese volan. Da, tudi jaz sem prvo mislil, da je vulkanizer zaj**** ampak problem je malo bolj kompliciran.
Ko se vozim nekje do 90 km/h ni čutit na volanu nobenih vibracij. Tresenje se pojavi občasno in samo na avtocesti ko sem vozil okoli 130 km/h. To se je od Celja do Maribora pojavilo mogoče 4x. Nekaj časa trese in potem nič.

Mnenja? :D

matejxx
Uporabnik

Re: Občasno tresenje volana

Napisal/-a matejxx Po nov 11, 2013 11:16 am

Ena možnost je, da se je guma malo deformirala in spremenila obliko. Katere gume pa imaš? Toda potem bi to skoraj celo pot čutil, kadar bi imel večjo hitrost. Možno je tudi, da ni guma dobro centrirana.

Druga možnost si siguren, da trese volan tebi. Ker slovenske avtoceste so na nekaterih delih tako slabe, da ti res trese avto. Vem, da je na enem delu iz Slovenske Bistrice proti Mariboru tak asfalt, da trese avto.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po nov 11, 2013 4:55 pm

kaj pa optika? je mozno?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po nov 11, 2013 5:12 pm

Preverite v kakšnem stanju so gume in ali je dobro centrirano. Ko bo avto na dvigalu preverite še komplet podvozje- trese lahko zaradi kakšne zračnosti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 11, 2013 8:02 pm

Moje mnenje:

naslednjič. ko boš vozil na isti relaciji, bodi pozoren, če začne tresti vedno na istem odseku. Če ja, potem v tistem trenutku zamenjaj vozni pas, ali pa vozi po sredini (če razmere to dopuščajo). Če se tresljaji zmanjšajo al pa izginejo, potem je cesta kriva za tresenje. Ne bi bil to prvi primer.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov