Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Voyager 2.5TD l. 00 - ugasne sam od sebe...

Napisal/-a Kovcek Pe dec 06, 2013 8:25 am

Imam sledeči problem, ki se pojavlja že od nakupa (3 leta nazaj)...avto mi ugasne kar sam od sebe (kot, da bi mu odvzel kontakt), med vožnjo in to se ponavadi zgodi ko je ogret nekje na pol delovne temperature...se pravi nekje po 3-5 km vožnje...včasih pred tem začne utripat lučka za alarm in kontrolka za žarilne svečke, včasih pa nič...zgodi se poredko, vendar najpogosteje, ko se z njim pelje žena :roll: ...ko se to zgodi, avto enih 15-30 sec ne vžge, potem pa normalno gre naprej...

se mi je pa še enkrat zgodilo, da mi na parkirišču topel več ni hotel vžgati nazaj in je utripalo opozorilo za alarm in žarilne svečke...takrat ga več ni bilo možno prižgati nazaj, zato mi je lokalni mojster kao izklopil blokado motorja na samem motornem računalniku...vendar se zgoraj omemenjeni problem še vedno pojavlja...

Kdo oz. kaj bi bila rešitev za ta problem?

P.S.
Gre se za model 97-01 z VM motorjem...
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Voyager 2.5TD l. 00 - ugasne sam od sebe...

Napisal/-a abbe Pe dec 06, 2013 10:11 am

če utripa špirala pomeni da gre za napako v delovanju motorne elektornike.
ali ste že priklopili avto na tester in pogledali napake?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Pe dec 06, 2013 10:45 am

Priklop na tester bo naslednji korak...zanima me, če je to kaka standardna napaka pri voyagerjih, ker namreč kolegu se dogaja isto...
Lp

kovcek

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe dec 06, 2013 1:27 pm

Sicer ne bom nič pomagal pri sami reštivi problema, moram pa rečt da kar pogumno in neodgovorno, da ste se vozili 3leta tako :( bog ne daj, da bi se slučajno v trenutku ko bi avto ugasnil vključevali na prednostno cesto ali kaj podobnega... :evil:
Pa brez zamere, ampak to so pa take stvari (napake), katere so izredne, to ni nek pant na vratih ki poka (je grdo slišat, ko poči a ne vpliva na funkcionalnost) in se pač odločiš da ga ne boš zamenjal...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 06, 2013 6:32 pm

Badzo je napisal/-a:Sicer ne bom nič pomagal pri sami reštivi problema, moram pa rečt da kar pogumno in neodgovorno, da ste se vozili 3leta tako :( bog ne daj, da bi se slučajno v trenutku ko bi avto ugasnil vključevali na prednostno cesto ali kaj podobnega... :evil:
Pa brez zamere, ampak to so pa take stvari (napake), katere so izredne, to ni nek pant na vratih ki poka (je grdo slišat, ko poči a ne vpliva na funkcionalnost) in se pač odločiš da ga ne boš zamenjal...

X2

Pozdravljeni

@ Kovcek

Nagaja stikalo na črpalki goriva, izgubi + pol in avtomatsko ugasne
- tester pove pa kje izgubi tok: na samem stikalu, na plošči ali se prekinja v konektorju - spodaj. Lahko vam pogleda lokalni mehanik - univezalni tester lepo bere Voyager-ja.
In ja, ta vozila nimajo standardnih napak .......................... :D

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Pe jan 31, 2014 1:52 pm

Zgleda, da je napaka odkrita in odpravljena...motor je imel preslabo maso...tako, da sem samo z enim debelejšim kablom povezal motor s šasijo...
Lp

kovcek

jurco
Nov uporabnik

Kraj: škofljica

Napisal/-a jurco So okt 10, 2015 6:12 pm

zdravo vsi kateri boste prebrali še posebno pa pozdrav vsem lastnikom Voyagerjev. Takole je pri meni, avto normalno zaženem, obrati so pod 1000, normalno speljem in se lahko prepeljem nekako 500 m potem pa hopla in ne morem več dodati gasa, tedaj se obrati motorja povišajo na 1200 in peljem lahko samo pod takimi obrati. Če ujamem da se vklopi tempomat, potem lahko normalno pospešujem in vozim z tempomatom. Pregledal sem že vse električne priključke na dveh sem sicer našel nekaj korozije in sem to odstranil a rezultat je enak.Ja še podatek avta Voyager 2,5 TD letnik 99. Vsak nasvet je dobrodošel HVALA vsem
SERVISER GOSPODINJSKIH APARATOV
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov