Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Visokotlačna črpalka Lucas - diesel

Napisal/-a lisko Pe dec 13, 2013 12:33 am

Ma kdo shemo ali načrte te pumpe?
Pumpa je točno taka:
Slika

Odpovedal je "ventil" na sliki viden kot črna bula. Naj bi skrbel za premik oz. nastavitev predvbrizga in pa rahlo pušča. In prek ko ga začnem kopat narazen bi rad točno vedel kako je narjen not. ( oki privijačen.....ampak a je dejansko kot ventil recimo kot ventil za prekinitev nafte....ali je še kaj drugega). Zanima me tudi samo delovanje...oz. kaj sploh nardi. Ne bi rad vzel narazen potem pa ugotovil, da moram pumpo snet in jo nest nekam :D

Kaj se dogaja?
Avto pri temparaturah pod -2 sila težko vžiga...Dejansko suče par sekund v prazno....potem začnejo vžigat cilindri posebej, prvo en(štarter še vedno pomaga), potem drugi(štarter še prisoten), potem tretji(štarter še pomaga....ob pritisku na plin se motor odzove in začne samostojno kašljat). Sekundo dve zatem motor zadiha z vsemi cilindri in oglasi se regljajoč zvok in motor steče. Zakadi sivo modro in voha se neizgorela nafta. Reglajoč zvok (sila sila podoben uničenim ojničnim ležajem) se ponavlja minuto dve dokler se malo ne ogreje potem izgine. Ko je motor ogret pa je v pri pospeševanjih prisotno klenkanje, ki pa izgine z visokimi obrati kjer je očitno predvžig ravno pravi.....v nizkih obratih pa ga je preveč. Za to prilagajanje naj bi skrbel ravno ta "ventil"

Svečke so nove in preverjene.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Visokotlačna črpalka Lucas - diesel

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 13, 2013 12:43 pm

Vzami ventil ven, zamenjaj O-ringe in sestavi nazaj. Pa nič štelat pa neki na pamet obračat. Lahk te yebe glih to, da ventil pušča in zraven zrak vleče.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 13, 2013 3:43 pm

Ventil je hin...ga tester pokaze....in ga morem menjat.
Zanima me samo ali je not samo privijacen...je dalje samo igla ali kak sistem , da vem v kaj se spuscam? Je potrebno spet potem s testerjem kaj nastavit? Ker cele pumpe ne gre menjat ravn zarad butaste elektronike...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 13, 2013 3:54 pm

Ne spomnem se,al je igla al je bolcn...Pozabu sem. po mojem ni treba nič naastavljat. To je še plug & play sistem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 13, 2013 7:54 pm

Hja če bi blo plug & play bii pustil z drugo pumpo......ampak je niti na servisu ne morejo upisat ....Sam novo ali pa to popravit
Slika

snep
Nov uporabnik

Napisal/-a snep So dec 14, 2013 8:18 am

lisko je napisal/-a:Ma kdo shemo ali načrte te pumpe?
Pumpa je točno taka:
Slika

Odpovedal je "ventil" na sliki viden kot črna bula. Naj bi skrbel za premik oz. nastavitev predvbrizga in pa rahlo pušča. In prek ko ga začnem kopat narazen bi rad točno vedel kako je narjen not. ( oki privijačen.....ampak a je dejansko kot ventil recimo kot ventil za prekinitev nafte....ali je še kaj drugega). Zanima me tudi samo delovanje...oz. kaj sploh nardi. Ne bi rad vzel narazen potem pa ugotovil, da moram pumpo snet in jo nest nekam :D

Kaj se dogaja?
Avto pri temparaturah pod -2 sila težko vžiga...Dejansko suče par sekund v prazno....potem začnejo vžigat cilindri posebej, prvo en(štarter še vedno pomaga), potem drugi(štarter še prisoten), potem tretji(štarter še pomaga....ob pritisku na plin se motor odzove in začne samostojno kašljat). Sekundo dve zatem motor zadiha z vsemi cilindri in oglasi se regljajoč zvok in motor steče. Zakadi sivo modro in voha se neizgorela nafta. Reglajoč zvok (sila sila podoben uničenim ojničnim ležajem) se ponavlja minuto dve dokler se malo ne ogreje potem izgine. Ko je motor ogret pa je v pri pospeševanjih prisotno klenkanje, ki pa izgine z visokimi obrati kjer je očitno predvžig ravno pravi.....v nizkih obratih pa ga je preveč. Za to prilagajanje naj bi skrbel ravno ta "ventil"

Svečke so nove in preverjene.
Priponke
PrintCatalog.pdf
(146.66 KiB) Prenešeno 160 krat

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 14, 2013 1:22 pm

lisko je napisal/-a:Hja če bi blo plug & play bii pustil z drugo pumpo......ampak je niti na servisu ne morejo upisat ....Sam novo ali pa to popravit

Kaj pa imaš tule za vpisovat?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 19, 2013 7:56 pm

Še zmer mi ni jasno, kaj imaš tu za vpisovat....:S

Pravkar sem na mondeotu 1.8 TD zamenjal pumpo. Je ista kot ta tvoja, avto pa ima kodni vžig. Zadevca je plug & play in deluje.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 20, 2013 10:24 pm

Avto z drugo crpalko ni vzgal (ceprav je ta crpalka laufala pred mano na drugem motorju), niti nafte ni dal od sebe na sobah...dovodni ventil za prekinitev dotoka nafte ima tri zicke in tam preko on preverja kodo...
Ko sem dal nazaj origi pumpo je zalaufal... Na servisu je potem teku da jo mora vpisat s testerjem... Ampak seveda tega ne delajo...
Ceprav kot zanimivost....motor vzge tud ce odklopim motorni racunalnik....seveda reglja ko stara lokomotiva...
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 20, 2013 11:56 pm

lisko je napisal/-a:Avto z drugo crpalko ni vzgal (ceprav je ta crpalka laufala pred mano na drugem motorju), niti nafte ni dal od sebe na sobah...dovodni ventil za prekinitev dotoka nafte ima tri zicke in tam preko on preverja kodo...
Ko sem dal nazaj origi pumpo je zalaufal... Na servisu je potem teku da jo mora vpisat s testerjem... Ampak seveda tega ne delajo...
Ceprav kot zanimivost....motor vzge tud ce odklopim motorni racunalnik....seveda reglja ko stara lokomotiva...

Pozdravljeni

Zakaj pa ne?? Je bila kakšna pametna razlaga, zakaj ne bi vpisali? Nima nihče v vaši bližini Clip-a, da se to vpiše??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 21, 2013 10:18 am

Zakaj ne nevem...rekli so samo novo...
Ali pa ce se kter tuner ukvarja s tem...staro sem potem popravil zdaj pa moram menjat se ta ventil.
Slika

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So dec 21, 2013 11:03 am

Pa sej se najde dosti ljudi s Clipom, vprašaj na Renault forumu, klub ga ima svojega pa še kdo bi se našel tam...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 21, 2013 3:36 pm

lisko je napisal/-a:Avto z drugo crpalko ni vzgal (ceprav je ta crpalka laufala pred mano na drugem motorju), niti nafte ni dal od sebe na sobah...dovodni ventil za prekinitev dotoka nafte ima tri zicke in tam preko on preverja kodo...

Pol pa dej to pumpo na avto, pa ventil iz stare pumpe ;)
Čeprav meni je mondeo zaštartu b.p. in še kr dela :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 21, 2013 10:52 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:

Pol pa dej to pumpo na avto, pa ventil iz stare pumpe ;)
Čeprav meni je mondeo zaštartu b.p. in še kr dela :D

Sej zato sem spraševall kak ma narjeno ;)
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 22, 2013 1:05 pm

Kaj tebe je kaj strah mogoče? Ker sem imel nekak v mislih, da ti vedno zadevo vržeš narazen, pa ne glede na to al je to kakšna fino sestavljena stvar ali pa gosenice od tanka :D
Skratka ventile vzami stran pa jih zamenjaj. :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 23, 2013 2:31 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj tebe je kaj strah mogoče? Ker sem imel nekak v mislih, da ti vedno zadevo vržeš narazen, pa ne glede na to al je to kakšna fino sestavljena stvar ali pa gosenice od tanka :D
Skratka ventile vzami stran pa jih zamenjaj. :D

Em mal me je :)
Fora je da nimam ne garaže ( vsa druga navlaka v njej ker v bajti nekaj delam) in nimam ne drugega avta (ker ga ima punca in ga rab za službo kot jaz mojga).
Torej morata bit izpolnjena dva pogoja....urejeno more bit hitro ( ker v mrazu pred bajto lih ne mislim pol motorja menjavat , če mi slučajn ne uspe ventila menjat) in do nasljednjega dne mora bit avto spet v voznem stanju :)

Dela pa očitno kak mu je .....včasih zjutraj vžge normalno....včasih klenka....
Sam kok se zdaj spomnim je pol to peljano na skupni konektor? in je treba še tist konektor raztavit pa spasat kable?
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 23, 2013 4:02 pm

Ne vem kak ima renault narejene konektorje. Pri fordu je vse pasalo skupi.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 27, 2013 8:54 am

Iz ventila gresta dve žićki v skupen konektor v katerem ni videt , da bi ju lahko ločil...
4je mehaniki so dvignili roke....mene pa naj ne bo strah? :D
Slika

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Pe dec 27, 2013 1:14 pm

jest mam Clipa če boš rabu

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 27, 2013 2:38 pm

Še kr nekaj nejasnosti okol tega....Kako je krmiljen? Ali napetosno ali frekvenčno? Ima samo "on/off" ali ga dejansko nastavlja v odvisnosti od česa? Tudi če vzamem konektor narazen( če mi uspe) ali je potem vseeno kako prideta žički (plus - minus)?

Mater cela znanost ....
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov